Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Sluková a Hermannová první duel po dlouhé pauze zvládly s přehledem

Byl to povedený a rychlý návrat. Za 33 minut zvládly plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová první zápas po osmiměsíční pauze. Na turnaji Světového okruhu v čínském Sia-menu je český pár nejvýše nasazeným a ve skupině porazil Ukrajinky Dianu Luninovou a Marynu Samodajovou jasně 2:0.

Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK/Sznapka Petr

Hermannová a Nausch Sluková jsou poprvé v akci od 19. srpna, kdy ve finále Světového okruhu v Hamburku prohrály až v boji o titul. Od té doby druhá jmenovaná dlouhodobě léčila rameno.

"Podstatné je vrátit se tam, kde jsme loni začínali, soustředit se na správné věci a znovu navodit stejnou míru koncentrace. To nám přineslo úspěch," nabádal své svěřenkyně trenér Simon Nausch, manžel Slukové, před cestou do Číny. "Musíme si všechno pokaždé znovu zasloužit a využít sebevědomí z loňska. Ale samo o sobě nám to nic nevyhraje," mírnil Nausch před návratem přehnaná očekávání.

Loni totiž Hermannová s Nausch Slukovou vyhrály dva turnaje, mimo jiné major ve Vídni, a v žebříčku byly jedničkami. "Loni jsme si věřily, ale nemohly jsme se bohužel na té vlně držet. Teď musíme zase všechno vybudovat," uvedla Nausch Sluková.

Proti Ukrajinkám v Sia-menu vyhrály první set 21:13 a ve druhém soupeřkám povolily jen o tři body více. V souboji o prvenství a přímý postup do druhého kola se v pátek střetnou s německým párem Bienecková, Schneiderová.

Po turnaji v Číně mají Nausch Sluková s Hermannovou v plánu akci v Kuala Lumpuru a za měsíc se představí v Ostravě, kde budou obhajovat titul. "Ostrava je důležitá, ale chci první tři čtyři turnaje držet holky v klidu, krotit je," řekl kouč Nausch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články