Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovinci rozjásali zaplněnou halu a postoupili do čtvrtfinále MS, dál jdou i Italové

Osmifinále světového šampionátu volejbalistů odstartovalo v Lublani. V sobotních zápasech si místenku ve čtvrtfinále zajistili Slovinci a Italové. Spolupořadatelé turnaje zdolali 3:1 Německo, reprezentace z Apeninského poloostrova si stejným poměrem setů poradila s Kubou.

Emoce slovinských volejbalistů
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Anna Klepaczko

Hostitelská země hrála s Německem už v základní skupině a úlohu favorita ustála i podruhé. Němci sice dokázali uzmout třetí set, ale více jim domácí tým, kterému dodávala sílu zaplněná hala v Lublani, nepovolil.

"Je to fantastické. Fanoušci jsou zápas co zápas úžasnější," řekl kapitán Tine Urnaut, jenž v den utkání oslavil 34. narozeniny. "Lepší dárek jsem si ani nemohl přát," dodal.

Slovinsko táhl za postupem do čtvrtfinále, kde narazí na lepšího z dvojice Nizozemsko - Ukrajina, zejména devatenáctibodový Klemen Čebulj, kterému zdatně sekundoval Tonček Štern. Německu sedmnáct bodů talentovaného Linuse Webera nestačilo.

Také Italové navázali na nadprůměrnou výkonnost ze skupinové fáze, a přestože s Kubánci ztratili druhou sadu a ve třetí rozhodli až v dramatické koncovce, postup mezi nejlepších osm týmů turnaje jim neunikl.

Jesús Herrera se sice ze všech sil snažil udržet karibskou zemi ve hře, ale jeho 23 bodů přišlo vniveč. "Azzurri" se ve čtvrtfinále utkají buď s Francií, nebo Japonskem. 

Mistrovství světa volejbalistů - osmifinále v Lublani:

Slovinsko - Německo 3:1 (18, 19, -21, 22).
Itálie - Kuba 3:1 (21, -21, 24, 18).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články