Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Slovinci otočili zápas s Tureckem, po pětisetovém dramatu postoupilo i Nizozemsko

Velké drama předvedli volejbalisté Slovinska a Turecka v osmifinále mistrovství Evropy. Turci vedli už 2:0 na sety, ale Slovinci nakonec průběh utkání otočili a postoupili do čtvrtfinále. Podobný kousek se málem podařil i Němcům proti Nizozemsku, Oranjes ale rozhodující tie-break zvládli. O poznání snadnější cestu mezi nejlepší osmičku měli Italové, kteří nepovolili Makedoncům ani set. Stejným poměrem sad si pak poradili Ukrajinci s Portugalskem.

Slovinští volejbalisté
zdroj: REUTERS autor: Kacper Pempel

Turci favorizovaného soupeře zaskočili, když se hned v úvodu zápasu dostali do pětibodového vedení a navrch měli až do konce první sady.

Druhý set se definitivně lámal od stavu 19:16 pro Turky, ti pak uhráli další tři body v řadě, odskočili na šest bodů a vedení už si pohlídali.

Slovinci ale nakonec ukázali, kdo je na palubovce favoritem. Srdnatě bojující Turecko v dalších třech setech porazili a o semifinále si zahrají s Ukrajinou, která si poradila s Portugalskem.

Výsledky osmifinále mistrovství Evropy volejbalistů:

Slovinsko – Turecko 3:2 (-20, -22, 21, 23, 13), Itálie – Severní Makedonie 3:0 (20, 12, 15), Portugalsko – Ukrajina 0:3 (-20, -19, -22), Nizozemsko – Německo 3:2 (20, 23, -22, -18, 12).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články