Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Skvělá Šunderlíková zajistila Prostějovu místenku v semifinále

Extraliga volejbalistek zná složení semifinále. Prostějov totiž vyřadil ve čtvrtfinále Ostravu, když sérii ukončil domácí výhrou 3:1 ve čtvrtém utkání zejména díky 27 bodům Karin Šunderlíkové. O postup do finále se střetne s mistrovským Libercem, druhou dvojici vytvoří šampionky Českého poháru KP Brno a Olomouc.

Karin Šunderlíková z Prostějova
zdroj: facebook.com/VK Prostějov

Prostějov ve čtvrtek vyhrál v ostravské hale 3:1 a doma tento výsledek zopakoval. Hostující tým, který v základní části skončil o místo výše, uspěl jen ve třetí sadě.

"Byli jsme přemotivovaní, strašně moc chtěli postoupit a z toho pramenily chyby. V rozhodující chvíli to ale holky zvládly, především zásluhou Karin Šunderlíkové a Katky Kvapilové. Tím jsme splnili základní cíl dostat se do nejlepší ligové čtyřky, a panuje tak spokojenost," uvedl na svazovém webu trenér vítězek Miroslav Čada.

Ostravský kouč Zdeněk Pommer si postěžoval na výkon rozhodčího, označil ho za "neskutečný". "Úplně si vymyslel čtyři míče. Například na konci pískl tečovanou ulívku, když celá hala viděla jasný aut. Každopádně musím holky pochválit, protože strašně bojovaly. A v závěru chybělo málo, aby i čtvrtý set otočily," řekl Pommer.

Liberec, KP Brno i Olomouc ukončily čtvrtfinálové série hned po třetích zápasech.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen - 4. zápas:

Prostějov - Ostrava 3:1 (18, 20, -23, 22) Nejvíce bodů: Šunderlíková 27, Fričová 16, K. Kvapilová 10 - Štrbová a Kotlabová po 18, Zemanová 11. Konečný stav série: 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články