Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Semifinále volejbalistek začalo výhrami Prostějova a Olomouce

Prostějov/Olomouc - Semifinále play-off extraligy volejbalistek začalo hladkými výhrami favoritů. Mistrovský Prostějov proti Olympu Praha a ani Olomouc proti Ostravě neztratily ani set.

Prostějovské obhájkyně titulu zvítězily 25:18, 25:13 a 25:20. První set zakončil domácí tým pětibodovou šňůrou, druhý dokonce devítibodovou. Ve třetím setu uhrály svěřenky Miroslava Čady při podání Markevičové znovu devět bodů za sebou od stavu 11:15 a definitivně sebraly soupeřkám myšlenky na možný obrat.

"Olymp nám byl hodně vyrovnaným protivníkem. Dobře podával a zejména bránil v poli, čímž jsme měli místy problémy s příjmem či bodovým dohráváním výměn. Podstatně lepším útokem jsme však zápas nakonec zvládli bez výraznějších komplikací. Celkově nejlepší hráčkou byla jednoznačně Nina Herelová, která dominovala právě v útoku," chválil Čada.

"Pozitivní je určitě výsledek 3:0, zatímco výkon budeme chtít zítra minimálně zopakovat či ještě zlepšit," dodává prostějovský trenér. I trenér hostů ale našel pozitivní slova. "Prohráli jsme celkem snadno poměrem 0:3, nicméně holky musím pochválit, neboť v této sezóně odehrály proti Prostějovu nejlepší utkání. Vstoupili jsme do něj velice dobře a ještě po druhém technickém timeoutu dotáhli na rozdíl jednoho bodu, ale dobrý volejbal jsme nevydrželi hrát pořád," komentoval výkon Stanislav Mitáč.

Na vítězné vlně hraje také univerzitní tým Olomouce, který vyhrál 25:18, 25:21 a 25:23 a stejně jako Prostějov ještě v play-off neztratil ani set. Ostravského soupeře porazil potřetí za sebou po předchozích dvou porážkách.

Série pokračují druhými zápasy na stejných palubovkách v neděli.

Zdroj
ČTK, cvf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články