Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Semifinále extraligy volejbalistek je téměř kompletní, z postupu se raduje Olymp a Olomouc

Podobně jako Liberec prošli do semifinále extraligy volejbalistek už po třech zápasech další favorité - Olymp a Olomouc. Pražanky, i když jim scházelo kvarteto opor základní sestavy, ukončily sérii s Prostějovem domácí výhrou 3:1. Olomoucké účastnice Ligy mistryň se do bojů o medaile dostaly podle očekávání na úkor KP Brno.

Volejbalistky liberecké Dukly slavily postup již v pondělí, proti Přerovu neztratily ani set. Jméno svého soupeře v bojích o finále se dozví nejdříve v neděli a blíže k postupu má Ostrava. Po dvou pětisetových bitvách tentokrát vybojovala výhru v hale brněnských Šelem 3:1. Poslední bod může ostravský tým získat doma.

Oslabený Olymp opět postrádal nemocnou kapitánku Pavlínu Šimáňovou i nahrávačku Lucii Smutnou a tentokrát i další dvě hráčky základní sestavy, ale předsezonní posila Aneta Kocmanová-Havlíčková svůj celek do semifinále dovedla. Opět předvedla třicetibodový výkon, na předchozích 36 bodů ostřílená univerzálka navázala jednatřiceti.

"Jsem strašně šťastná, že jsme to zvládly. Tím, že jsme oslabené, je vidět, že držíme spolu a jsme schopny se poprat jedna za druhou," řekla kapitánka Kocmanová-Havlíčková.

Olymp se vzepjal k heroickému výkonu, byť prohrál první set o 11 bodů. "Chtěl bych poděkovat všem devíti statečným hráčkám, které nastoupily do zápasu. Bylo na nich vidět, že chtějí zabojovat za čtyři vyřazené hráčky. Začátek ukázal, že máme respekt, ale od druhého setu se rozpoutala bitva, kterou jsme dokázali zvládnout. Velikou zásluhu na tom má Aneta, ale je to dílo celého kolektivu," dodal kouč Olympu Stanislav Mitáč.

Olymp v semifinále narazí na Olomouc, která s výjimkou druhého setu Královo Pole jasně přehrála. "Už jsem to říkal dříve, teď už se nehraje na krásu, ale na vítězství. Byl to z obou stran nejhorší volejbal s řadou výkyvů, důležitá je však výhra a postup. Opět jsme si pomohli servisem tak jako v celé sérii, a to rozhodlo," uvedl kouč Hanaček Petr Zapletal.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen - 3. zápasy:

Olymp Praha - Prostějov 3:1 (-14, 24, 26, 26)
Nejvíce bodů:
Kocmanová-Havlíčková 31, Komárková 12, Honzovičová 10 - Kopáčová 23, Fričová 21, Michalíková 20. Konečný stav série 3:0.

Olomouc - KP Brno 3:1 (14, -20, 14, 16)
Nejvíce bodů:
Pilepičová 19, Schlegelová 15, Stümpelová 12 - Pavlíková 12, Bairdová 11, Stráská 7. Konečný stav série 3:0.

VK Brno - Ostrava 1:3 (22, -21, -23, -26)
Nejvíce bodů:
Marková 13, Horká a Sklenářová po 9 - Žarnovická 26, Hrdličková 14, Kalusková 11. Stav série 1:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články