Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Šelmy vypadly v osmifinále Poháru CEV po dvouhodinové bitvě

Šelmám Brno těsně unikl postup do čtvrtfinále Poháru CEV volejbalistek. Tým trenéra Ondřeje Bouly prohrál v osmifinále v italské Monze se srbským týmem Žok Ub v dvouhodinovém pětisetovém boji 25:17, 19:25, 21:25, 25:18 a v tie-breaku 15:17.

zdroj: facebook: VK \"Šelmy\" Brno autor: Viktor Šulc

Utkání začalo z pohledu brněnských hráček dobře i smolně. Ujaly se vedení 5:2, ale za stavu 11:10 si zranila kotník smečařka Janečková.

Na její místo přišla Beránková a při jejím servisu získal český celek rozhodující náskok v první sadě.

Ve druhém a třetím setu ale vládl na palubovce díky zlepšenému příjmu lídr srbské nejvyšší soutěže. Ve čtvrté sadě se znovu více dařilo útoku připravovanému zkušenou nahrávačkou Novákovou.

Tie-break si Šelmy vynutily při setbolu neprostupným blokem, jedním z jejich šestnácti úspěšných.

V rozhodujícím dějství se hráčkám Brna sice povedlo dohnat dvoubodové manko, ale výhodu podání měly Srbky.

První dva mečboly soupeřek ještě české volejbalistky odvrátily. Smečařka Faltínová pak měla šanci získat první mečbol pro Brno, ale napálila míč do autu.

Vzápětí neuspěla ani s třiadvaceti body nejlepší hráčka utkání univerzálka Mikysková a její rána do zázemí znamenala konec.

Turnaj v Monze byl přeložen na leden z prosince, jelikož srbský a maďarský tým, který dnes prohrál s domácím celkem 0:3, kvůli obavám z covidu-19 nechtěly přijet.

Pohárové zápasy čekají ještě muže Karlovarska a ženy Olomouce. V únoru absolvují druhé turnaje skupin v Lize mistrů a mistryň, ale šance na postup mají minimální. V semifinále Vyzývacího poháru jsou muži pražských Lvů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články