Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Šelmy vyhrály v Kosovu i napodruhé a mohou se těšit na osmifinále Poháru CEV

Cenné druhé vítězství vybojovaly v Kosovu brněnské Šelmy. Zajistily si tím osmifinále volejbalového Poháru CEV. V něm naopak budou chybět volejbalistky pražského Olympu, které ve značně oslabené sestavě marně vzdorovaly v Záhřebu domácímu celku Mladost.

Radost brněnských Šelem
zdroj: facebook: VK \"Šelmy\" Brno autor: Viktor Šulc

Brňanky pod vedením kouče Ondřeje Bouly porazily domácí tým Drita Gjilan stejně jako ve středu 3:0 a mohou se těšit na dvojzápas se srbským celkem Žok Ub. Hrát by se mělo mezi 8. a 23. prosincem.

Šelmy v Gjilanu udělaly z odvety formalitu a postup slavily už po hodině hry. Na síti dominovaly, opět si pomohly dvanácti bodovými bloky a přidaly i osm es. Univerzálka Soňa Mikysková byla s 13 body nejvíce bodující hráčkou vítězné sestavy.

Olymp bez hlavní útočné síly Anety Kocmanové-Havlíčkové i bez obou liber v Záhřebu nedohnal manko 0:3 z úvodního duelu, ale odveta mu vyšla lépe. Získal jeden set.

Oba české týmy odjely k poháru po měsíční pauze bez zápasů i pořádné možnosti trénovat, jelikož v Česku byla soutěž od 10. října kvůli opatřením proti šíření covidu-19 zastavená. Do minulé středy hráčky ani nemohly trénovat v hale.

Odveta prvního kola Poháru CEV volejbalistek v Kosovu:

Šelmy Brno - Drita Gjilan (Kosovo) 3:0 (17, 13, 20)

Nejvíce bodů: Mikysková 13, Širůčková 12, M. Beránková 8 - Sylejmaniová 13. První zápas 3:0, postoupilo Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články