Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šelmy v Brně na liberecké volejbalistky nestačily a přeskočila je Olomouc

Změna ve vedení extraligy volejbalistek. Šelmy Brno, které na své palubovce proti libereckým soupeřkám neuhrály překvapivě ani set, přenechaly vedení hráčkám z Olomouce, které stejně přesvědčivě přehrály Prostějov. 

Radost brněnských Šelem
zdroj: facebook: VK \"Šelmy\" Brno autor: Viktor Šulc

Soutěž, kterou co do počtu zápasů ovlivňuje stále zásadně pandemie koronaviru, zahájily v 15. kole elitní týmy. Šelmy se marně snažily najít recept na hru libereckých hráček, které byly po celý zápas lepší a i v závěru třetího setu odvrátily rychle možné problémy a utkání nečekaně hladce ukončily.

Ještě snazší cestu za vítězstvím měly olomoucké volejbalistky, které nedaly soupeřkám z Prostějova žádnou šanci. Olomouc po třech nezdarech na úvodním turnaji Ligy mistrů v minulém týdnu s přehledem udržela neporazitelnost v české nejvyšší soutěži. V hanáckém derby zvítězila 25:18, 25:15 a 25:14 a už ve čtvrtém zápase za sebou neztratila set. Z šesti utkání přišla o jediný bod v úvodním duelu s pražským Olympem po výhře 3:2.

"Jsme rády i vzhledem k náročnému programu za rychlé vítězství," řekla olomoucká kapitánka Kateřina Valková, jejíž tým už v úterý bude hostit Šternberk. "Děvčata to zvládla po taktické stránce a plnila to, co jsme si řekli u videa. Měli jsme velmi dobrou obranu a také útok, na kterém pořád pracujeme. V prvním setu Prostějov trochu kousal, pak jsme jeho odpor překonali i kvalitním servisem," pochvaloval si trenér Petr Zapletal.

"Předvedli jsme, myslím, jeden z nejlepších výkonů. Výborně jsme podávali, dobře útočili i blokovali. Dobrý výkon naší univerzálky (Kvapilové), blokařky byly senzační, smečařky uhrávaly těžké bodovky," konstatoval liberecký trenér Libor Gálík. "Soupeř nám už od začátku komplikoval přihrávku kvalitním servisem, nám se nedařilo stav otočit. Osm bloků hned v prvním setu hovoří za dost," doplnil jeho protějšek Ondřej Boula.

V tabulce to znamená, že vede Olomouc o bod před Libercem a Šelmami z Brna, mezi nimiž rozhoduje jen skóre, ale zatímco Šelmy už mají odehráno devět zápasů, oba týmy před nimi zatím jen šest. 

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr a ohlasy utkání Šelmy Brno - Liberec

Předehrávky 15. kola extraligy volejbalistek:

Šelmy Brno - Liberec 0:3 (-17, -20, -22)
Nejvíce bodů: Širůčková 15, Horká 12, Janečková 10 - Kvapilová 24, Trnková 15, Jemelinová 8.

Olomouc - Prostějov 3:0 (18, 15, 14)
Nejvíce bodů: Pilepičová 15, Stümpelová 14, Nová a Schlegelová po 13 - Kopáčová 14, Pluhařová 7, Kvapilová 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články