Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šelmy snižují rozpočet, pustí některé hráčky a Ligu mistryň nechají Olomouci

Nejlepší ženský tým volejbalové extraligy nebude hrát Ligu mistryň. Šelmy Brno se elitní evropské soutěže podle očekávání vzdaly a přenechaly své místo Olomouci. Přitom brněnský klub v době ukončení sezony kvůli koronaviru vedl tabulku o šest bodů před Hanačkami, které skončily druhé. Titul se neuděloval. VK Brno po sezoně musel podle Deníku snížit rozpočet a přišel i o několik hráček, další se zase nevěnují volejbalu na plný úvazek, a proto Šelmy budou hrát opět Pohár CEV.

Šelmy Brno slaví bod ve 14. kole proti Liberci
zdroj: facebook - Šelmy Brno autor: facebook - Šelmy Brno

"Řešíme tuto možnost, ale negativ je víc než pozitiv," řekl před dvěma týdny o případné účasti týmu v Lize mistryň manažer klubu Martin Gerža. Po úspěšné sezoně tým opustila například univerzálka Soňa Mikysková, která chce znovu hrát v zahraničí. Po druhé mateřské pauze ji v týmu nahradí Helena Horká.

"Předpokládám, že už to taková dominance nebude, vždyť ve druhé polovině sezony byla dost velká. Olomouc v posledních týdnech nakoupila zajímavé hráčky, Olymp posílil, uvidíme, co Liberec," řekl Deníku trenér Ondřej Boula.

Loňské republikové šampionky z Olomouce mají o Ligu mistryň zájem a s novým kádrem, který tvoří převážně volejbalistky ze zahraničí, pomýšlejí na úspěch.

Mužský volejbal bude mezi evropskou elitou reprezentovat Karlovarsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články