Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šelmy přetlačily v CEV Cupu finského vicemistra. Naproti tomu Olomouc ani Prostějov venku neslavily

Úspěšnou premiéru na mezinárodní scéně si odbyly volejbalistky týmu brněnských Šelem. V úvodním kole poháru CEV porazily vicemistryně Finska Hämeenlinnu 3:2 na sety. Utkání bylo pro Brňanky speciální nejen díky premiéře na evropské scéně. Kvůli nevyhovujícím podmínkám brněnského zázemí se hrálo ve Sportovní hale v Kuřimi.

Radost brněnských Šelem
zdroj: facebook: VK \"Šelmy\" Brno autor: Viktor Šulc

V netradičním prostředí Brňanky získaly po nervózním úvodu hned první sadu těsně 26:24. Během následujících dvou setů ztratily nejen vedení v zápase, ale navíc přišly i o nejlépe bodující hráčku extraligy Simonu Janečkovou. I bez ní však dotáhly zápas do tie-breaku, ve kterém po infarktovém závěru zvítězily 15:13.

"Nevím, jestli to byla i nervozita, že to bylo první kolo CEV Cupu, možná. Ale každopádně je to nová zkušenost," uvedla blokařka Brňanek Ivona Svobodníková.

Je nám líto, video expirovalo.
Brněnské Šelmy udolaly v CEV Cupu Hämeenlinnu v pěti setech

Pět setů hrál i další český zástupce v Poháru CEV Prostějov, který v Belgii podlehl Beverenu.

Olomoucké volejbalistky po vyřazení z kvalifikace Ligy mistryň neuspěly ani v úvodním utkání předkola Poháru CEV. V hale favorizovaného italského celku Busto Arsizio, který minulý ročník této soutěže vyhrál, podlehly svěřenkyně trenéra Petra Zapletala 0:3. Odveta se hraje za dva týdny.

"Herně to rozhodně žádný propadák nebyl," uvedl Zapletal. "S výjimkou druhého setu jsme se vždy dlouho drželi, ale soupeř je kvalitativně někde úplně jinde. Zkoušeli jsme riskovat servis, jenže jsme naráželi na velmi kvalitní přihrávku," dodal.

Ve Vyzývacím poháru oba české celky venku neuspěly. Pražský Olymp uhrál ve Slovinsku proti Kamniku jeden set, Liberec podlehl Lugoji v Rumunsku 0:3.

Úvodní utkání předkola Poháru CEV:

Šelmy Brno – Hämeenlinna 3:2 (26:24, 19:25, 21:25, 25:13, 15:13).

Busto Arsizio – Olomouc 3:0 (25:18, 25:11, 25:20).

Beveren – Prostějov 3:2 (22:25, 25:21, 25:15, 25:27, 15:8).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články