Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Fotbal Extra: Česko - Albánie

Šelmy podlehly na úvod Vyzývacího poháru volejbalistkám rumunského Lugoje

Domácí volejbalové mistryně Šelmy Brno podlehly na úvod Vyzývacího poháru rumunskému celku Lugoj 0:3. Nejdramatičtější byl první set, který Brňanky v domácí hale ztratily 23:25. Pak utrpěly debakl 12:25 a v poslední sadě uhrály bodů 21. Odveta v Lugoji je na programu příští týden ve středu, lepší z dvojzápasu čeká Székesfehérvár.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Sestřih utkání Šelmy Brno – Lugoj

Šelmy v minulé extraligové sezoně vybojovaly poprvé titul, jejich nahrávačka Pavla Šmídová poté vyhrála domácí anketu Volejbalistka roku.

Během léta prošel tým výraznou obměnou a před evropským pohárem v lize nastoupil dvakrát: v Prostějově prohrál 2:3 a v sobotu porazil Šternberk (3:1).

Dnes brněnské hráčky s Lugojem od začátku prohrávaly, poprvé srovnaly na 20:20 a dvakrát měly v koncovce bod navrch. Vedení však nevyužily.

Až tříbodový náskok pak měly ještě ve třetí sadě, ale ani tu k dílčímu úspěchu nedovedly. Pokud by v Rumunsku Šelmy vyhrály 3:0, nebo 3:1, následoval by zlatý zkrácený set.

Ve středu se v Challenge Cupu představí volejbalistky Ostravy. Mají soupeřky rovněž z Rumunska, od 17:00 nastoupí v Targovisti. V dalším kole by mohly hrát s pražským Olympem.

Ve stejném poháru mužů bude Karlovarsko ve středu hrát v Osijeku (18) a později se zapojí Kladno.

Vyzývací pohár volejbalistek – úvodní utkání předkola:

Šelmy Brno – Lugoj (Rum.) 0:3 (-23, -12, -21)
Nejvíce bodů: Straková 12, Silvaová a Šmídová po 5 – Pirvová 16, Miljevičová 14, Uriasová 10.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články