Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Šelmy po porážce v Hämeenlinně v Poháru CEV končí, vypadl i Liberec ve Vyzývacím poháru

Volejbalistky VK Brno neprošly přes Hämeenlinnu do osmifinále Poháru CEV. Šelmy před dvěma týdny v Kuřimi porazily finského vicemistra 3:2 a zažily úspěšnou premiéru na mezinárodní scéně, odvetu v Hämeenlinně ale prohrály 0:3. V nižším Vyzývacím poháru vypadly v prvním kole hráčky Liberce i přes výhru 3:2 nad rumunským týmem Lugoj.

Brněnský klub loni vstoupil do extraligy a první ročník zakončil na pátém místě. Nyní po 15 kolech tabulku vede před mistrovskou Olomoucí, s níž v sobotu kalendářní rok zakončí.

Svou misi pohárovou Evropou Šelmy ukončily ve Finsku, kde prohrály po setech 23:25, 15:25 a 24:26. Třetí set měly dobře rozehraný, vedly až o šest bodů, ale nevyšla jim koncovka.

Nastoupily ještě bez smečařky Simony Janečkové, nejvíce skórující hráčky extraligy, neboť doléčuje zranění kolena.

"Je to pro nás varování do dalších zápasů a do play-off. Že přijdou zápasy, kdy se budeme trápit, že na nás bude soupeř připravený a že si s tím budeme muset poradit. Což jsme tady v těch dvou zápasech nedokázali," řekl brněnský kouč Ondřej Boula pro ČT.

Šelmy jako jediné z pěti českých ženských klubů úvodní pohárový zápas vyhrály. V CEV Cupu se budou ve čtvrtek zachraňovat Olomouc proti obhájci trofeje Bustu Arsizio i Prostějov, jenž přivítá Beveren.

V Challenge Cupu dohrály volejbalistky liberecké Dukly. Doma sice udolaly Lugoj 3:2, ale v Rumunsku před dvěma týdny neuhrály ani set a vypadly.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články