Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Šelmy oplatily Ostravankám říjnovou porážku z poháru. Nyní v extralize neztratily ani set

Šelmám se podařila vendeta za pohár. Už pátý zápas v řadě vyhrály brněnské volejbalistky bez ztráty setu a jejich náskok v čele extraligy volejbalistek je nadále osmibodový. Tým kouče Ondřeje Bouly se marně snažily zastavit ostravské hráčky, ale stejný úspěch jako v říjnu v Českém poháru se jim zopakovat nepovedlo.

Radost brněnských Šelem
zdroj: facebook: VK \"Šelmy\" Brno autor: Viktor Šulc

Ostrava zkušené Brňanky vyřadila 30. října ve druhém kole pohárové soutěže po výhře 3:2. Nyní v extralize však potvrdily skvělou formu Šelmy. První set sice vyhrály až po velkém boji 25:23, pak už domácí tým přehrály výraznějším rozdílem.

"Šelmy Brno zaslouženě vedou ligu a nepotřebují pomáhat od bílých kouzelníků," okomentoval domácí kouč Zdeněk Pommer výkon rozhodčích. "Hráli jsme docela dobře na ztrátě, ale hůře v obraně," dodal.

Jeho kolega Boula si cenil tří bodů, zápas byl podle něj obtížný. "Po dobrém vstupu jsme podcenili pár balónů a nechali soupeře vrátit do zápasu. Ten pak hrál bojovně, snaživě. To se ukázalo i ve třetím setu, který byl těžký až do konce," řekl.

Mistrovská Olomouc se naladila na Final Four Českého poháru výhrou 3:1 nad Olympem, který bude za týden v Brně v hale Králova Pole rovněž usilovat o trofej. Stejně tak Prostějov, který si suverénně poradil s Frýdkem-Místkem.

Poslední semifinalista poháru Liberec zakončí 21. kolo až v úterý zápasem se Šternberkem a domácí Dukla v něm představí novou posilu, brazilskou univerzálku Arianne Tolentinovou. Levoruká volejbalistka do Liberce přišla z izraelské ligy.

Extraliga volejbalistek - 21. kolo:

Prostějov - Frýdek-Místek 3:0 (15, 21, 14)

Nejvíce bodů: Kopáčová 13, Stümpelová a Nová po 12 - Šprochová 11, Šnellyová 7.

Olomouc - Olymp Praha 3:1 (21, -17, 13, 21)

Nejvíce bodů: Orvošová 19, Hodanová 15, Michalíková 12 - Denysovová 21, Staňková 12, Komárková 10.

Ostrava - VK Brno 0:3 (-23, -15, -21)

Nejvíce bodů: H. Kojdová 11, Kalusková a Faltínová po 10 - Mikysková 17, Janečková 14, Svobodníková 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články