Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Šelmy chytily druhý dech a vyrovnaly finále s Královým Polem

Brněnské Šelmy vyrovnaly volejbalové finále s Královým Polem na 1:1 na zápasy. Ve dvouhodinovém dramatu Šelmy vyhrály 3:2 po setech 25:23, 14:25, 24:26, 25:11 a 16:14. Třetí zápas se hraje v pondělí v Králově Poli. Bronzové medaile získala Dukla Liberec, která i podruhé porazila Prostějov. Na hřišti loňských šampionek vyhrála 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Šelmy Brno vyhrály druhé finále volejbalistek 3:2

Šelmy nastoupily do druhého finále bez své opory Anety Kocmanové-Havlíčkové, která se zranila v závěru prvního duelu. Brzy se ale z této ztráty otřepaly a především skvělým servisem zatlačily soupeře do defenzivy a získaly první sadu.

Od druhého setu se volejbalistky Králova Pole vyvarovaly chyb a tvrdým podáním ztížily Šelmám útok, v němž jim chyběla jistota a bodová úspěšnost Havlíčkové. Ve třetí sadě se vedení přelévalo ze strany na stranu. V koncovce měly Šelmy dva setboly, ale nevyužily je, naopak Královo Pole hned první výhodu proměnilo a set získalo.

Šelmy se ale nevzdaly, jejich tvrdý servis se stal pro soupeřky těžko stravitelným soustem. Čtvrtá sada skončila jednoznačným vítězstvím domácích a zápas plný zvratů dospěl podobně jako v první finále do tie-breaku. V něm měly navrch dlouho hostující volejbalistky, které ale nevyužily mečbol za stavu 14:13, naopak domácí hráčky první výhodu k ukončení zápasu zužitkovaly.

"Musím ocenit hráčky, že se nevzdaly po nevydařených koncovkách dvou setů a tvrdě zabojovaly. Tie-break byl vyrovnaný a jsem rád, že jsme v něm udrželi neporazitelnost v play-off ve své hale," řekl kouč domácích Ondřej Boula. "Bylo to další drama se šťastnou koncovkou pro Šelmy. Náš tým ale prokázal velkou psychickou odolnost a domů se vracíme za vyrovnaného stavu," konstatoval trenér Králova Pole Erik Nezhoda.

Liberecké volejbalistky obhájily loňské třetí místo a medaili získaly počtvrté za sebou. Bronz vybojovaly i v roce 2019 a předloni soutěž vyhrály. V roce 2020 se extraliga nedohrála kvůli pandemii koronaviru a medaile se neudělovaly.

Dukla vyhrála v Prostějově úvodní dva sety, ale jedenáctinásobné šampionky nepoložila ani porážka 27:29 ve druhé sadě. Další dvě dějství ovládl hanácký tým, vyrovnání mu přinesla výhra 25:15 ve čtvrtém setu. V tie-breaku vedl domácí celek 9:6 a 11:9, ale Liberec po obratu mohl slavit. Nikola Kvapilová pomohla k vítězství 31 body.

Šelmy Brno - KP Brno 3:2 (23, -14, -24, 11, 14)

Rozhodčí: Rychlík, Peloušek. Čas: 121 min. Stav série: 1:1.

Šelmy Brno: Kozubíková 5, Marková 16, Šmídová 7, Kyryčenková 29, Šotkovská 10, Širůčková 9, libero Chevalirová - Benediktová 2, Beránková, Dubianská 1, Podhrázká. Trenér: Boula.

KP Brno: Bukovská 15, Koulisiani 9, Moreno 4, Nikolová 22, Kuníková 2, Hrušecká 13, libero Digrinová - Pelikánová 2, Kamasová 1, Jelínková. Trenér: Nezhoda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články