Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šampion padl. Premiérové finále Českého poháru si zahrají volejbalisté Beskyd

Finálový turnaj Českého poháru volejbalistů otevřela další senzace. Favorizovaný lídr ligy i úřadující šampion Lvi Praha se musel v semifinálovém klání poklonit 1:3 mladým volejbalistům Beskyd. Až devátý celek extraligy si o titul zahraje vůbec poprvé v klubové historii. V boji o zlato vyzve vítěze z druhé semifinálové dvojice Odolenou Vodu, která ukončila překvapivou pouť prvoligového Hradec Králové 3:0. Přímý přenos finále můžete sledovat v pondělí živě od 17:50 na programu ČT sport a ČT sport Plus.

Radost volejbalistů Beskyd po postupu do finále ČP
zdroj: Český volejbal/Facebook

Beskydy v prosincovém zápase proti Lvům neuhrály ani set, v poháru se jim však povedlo velkého favorita zaskočit. Osmifinalista Ligy mistrů sice získal první set 25:16, ale v dalších sadách měl navrch soupeř.

Nejlepším hráčem zápasu byl slovenský smečař Marek Mečiar, který nastoupil nezvykle na místě univerzála a k vítězství přispěl 22 body. "Není mi to úplně cizí, v Česku jsem na tomhle postu začínal a nějaké zkušenosti s tím mám," řekl v televizním rozhovoru. "Nešli jsme do utkání s žádný očekáváním. Mohli jsme jen překvapit a vyšlo to," prohlásil.

Svěřenci Michala Provazníka ještě překonali úspěch z loňska, kdy se dostali poprvé do Final Four. V semifinále tehdy nestačili na pozdějšího vítěze Liberec.

Lvi postupem do závěrečného turnaje prolomili sérii nezdarů v pohárové soutěži, v níž dosud končili ve čtvrtfinále. Beskydům mohou nedělní porážku oplatit už v sobotu v extralize.

Odolena Voda ve čtvrtfinále vyřadila obhájce trofeje Liberec a nezaváhala ani s Hradcem Králové. Český pohár může Aero ovládnout počtvrté, naposledy se mu to povedlo v roce 2004.

Final Four Českého poháru volejbalistů v Táboře - semifinále:

Beskydy – Lvi Praha 3:1 (-16, 19, 19, 21)
Nejvíce bodů: Mečiar 22, Benda a Koloušek po 14 - Kollátor 13, Madsen 12, Čech a Schouten po 8.

Odolena Voda – Hradec Králové 3:0 (17, 15, 28)
Nejvíce bodů: Svoboda 14, Kern 13, Osoria 12 - Drozen 13, Štokr 9, Kraffer 5.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články