Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

S Kolocovou bude hrát Kvapilová, na písku cítí velkou šanci

Praha - Novou spoluhráčkou plážové volejbalistky Kristýny Kolocové po letním rozchodu s Markétou Slukovou bude pětadvacetiletá Michala Kvapilová, která po sezoně ukončí kariéru v šestkovém volejbalu. Trénovat je bude bývalá olympionička Lenka Háječková.

Kristýna Kolocová a Michaela Kvapilová
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Kolocová tvořila do července dvojici se Slukovou, s kterou skončily páté na olympiádě v Londýně 2012 a loni vyhrály dva turnaje Světového okruhu. Rozchod páru přezdívaného Kiki a Maki iniciovala kvůli krizi v tréninku i hernímu útlumu Sluková, která nově hraje s Barborou Hermannovou.

"Slyšela jsem, že by někdo byl rád, abych byla těhotná, ale nejsem a chystám se hrát," řekla Kolocová. Spoluhráčku hledala dlouho. "Není u nás jednoduché najít vysokou a volejbalově hotovou hráčku, která by měla na světovou úroveň. Míša k tomu má předpoklady, ale až budoucnost ukáže, jestli se nám spolu bude dařit," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
S Kolocovou bude na písku hrát Kvapilová

Univerzálka Kvapilová se letos nedostala do závěrečné nominace na mistrovství Evropy volejbalistek a má do dubna smlouvu v německém Münsteru. "Vždy mě lákalo hrát beach na světové úrovni, a když mě Kristýna oslovila, tak jsem vycítila velkou příležitost, které jsem se chopila," přiznala Kvapilová.

S šestkovým volejbalem po sezoně skončí a vrhne se na písek. "Cítím tam větší šanci," uvedla. Turnaje plánují hrát, jakmile Kvapilové skončí povinnosti v Německu, a to i bez většího tréninku. "Půjdeme do toho zostra. Neočekáváme nic, protože nebudeme mít nic nahráno, ale myslím, že je potřeba do toho skočit hned," prohlásila Kolocová. 

Chceme se dostat na světovou úrověň, říká Kolocová

Kvapilová není v plážovém volejbalu úplným nováčkem. Na turnajích se objevovala od roku 2007 a v poslední době hrávala s Karolínou Řeháčkovou. "Chceme se postupně dostat na světovou úroveň, ale v našem prvním roce to bude o snaze prosadit se doma a na evropských turnajích a snažit se dostat na nějaké turnaje kategorie Open Světového okruhu," plánovala Kolocová, která koncem září podstoupila operaci ramena a nedávno začala s tréninkem.

Teoreticky může nový pár myslet i na účast na olympiádě v Riu. Šancí je postup do finálového turnaje Kontinentálního poháru. "Zjišťujeme reálné varianty na postup do Ria a nevíme, jestli splňujeme kritéria, abychom se o ten boj vůbec mohly pokusit. Nevnímám to jako cíl. Pokud by šance byla, tak do toho půjdeme, ale ještě spolu ani nehrajeme, tak si myslím, že bychom měly mít cíle do dalších let," řekla Kolocová.

Finančně zajistit nový pár nebude jednoduché, ale Kolocová věří, že se to podaří. "Ideální to zpočátku nebude. S Markétou jsme měly vysněné podmínky až po deseti letech. Máme s Míšou předem domluvené sponzory a doufám, že pomůže také svaz či Dukla a budeme finančně soběstačné," řekla Kolocová.

Háječková kvůli trenérské nabídce od Kolocové víceméně ukončila svoji hráčskou kariéru. "Pokusím se holky dostat na top úroveň. Je to výzva. Už jsem trénovala muže i ženy a věřím, že spolupráce bude klapat," řekla pětinásobná mistryně republiky v plážovém volejbalu. "Lenka byla vždy mým vzorem a autoritou. A to jak hráčsky pro její precizní techniku, tak osobnostně svým přístupem," řekla Kolocová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články