Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Rusky porazily Německo a po dvanácti letech slaví titul

Berlín - Ruské volejbalistky jsou po dvanácti letech mistryněmi Evropy. Ve finále šampionátu v Berlíně porazily 3:1 na sety domácí Německo, které tak obhájilo stříbrné medaile z předloňského roku. Bronz nečekaně vybojovaly Belgičanky.

Radost volejbalistek Ruska
zdroj: ČTK

Ruské svěřenkyně trenéra Jurije Maričeva, úřadující mistryně světa, byly na turnaji suverénní. V šesti zápasech ztratily jen tři sety, jeden z nich ve finále, ale vyrovnání domácího výběru na 1:1 je ani v nejmenším nezastavilo. Za hodinu a 59 minut zápas před 8513 diváky ve vyprodané hale Maxe Schmelinga ukončily a po dvanácti letech se vrátily na trůn.

Na pěti kontinentálních šampionátech od roku 2001 získaly Rusky jen dvě bronzové medaile. Do finále se opět probojovaly až letos, byť mezitím dvakrát triumfovaly na mistrovství světa. Celkově v součtu s bývalým SSSR vyhrály mistrovství Evropy poosmnácté.

První medaili v historii ME naopak získala Belgie, která v duelu o třetí místo nečekaně porazila obhájkyně titulu ze Srbska 3:2. České reprezentantky vypadly v osmifinále po pětisetové prohře s Francií.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články