Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Rusko vstoupilo do ME suverénně, Slováci překvapili

Karlovy Vary/Praha – Ruští volejbalisté vstoupili suverénně do mistrovství Evropy, které hostí Česko spolu s Rakouskem. "Sborná" nedala v utkání skupiny B v Karlových Varech, v níž hrají i Češi, šanci Estonsku a vyhrála jasně 3:0. O překvapení se v pražské skupině postarali Slováci, kteří po úporné bitvě zdolali favorizované Bulhary. Český tým zahájil šampionát výhrou nad Portugalskem 3:2.

Momentka z utkání Slovensko - Bulharsko
zdroj: ČTK autor: Jan Sokol

Rusové, letošní vítězové Světové ligy, si bezpečně pohlídali první set šampionátu. Ve druhé sadě se snažili Estonci přitvrdit a vyrovnali hru, ale ruský výběr od stavu 19:19 získal potřebných šest míčů v řadě. Tým kouče Vladimira Alekny se rychle uklidnil, nezadržitelný byl nad sítí především blokař Volkov, a ve třetím setu opět dominoval.

Před utkáním, stejně jako v druhém českém pořadatelském městě Praze, drželi hráči i fanoušci minutu ticha za tragicky zesnulé hokejisty Jaroslavle včetně tří českých reprezentantů Karla Rachůnka, Jana Marka a Josefa Vašíčka. Ti zahynuli ve středu při leteckém neštěstí v Rusku.

Slovenští volejbalisté hráli s černými páskami na rukávu

Mezi oběťmi je i slovenská hokejová hvězda Pavol Demitra, proto slovenští volejbalisté na jeho počest hráli dnes s černými páskami na rukávu a pod taktovkou bývalého kladenského nahrávače Skladaného porazili obhájce bronzu Bulhary. Hrdinou vypjatých koncovek byl smečař Diviš, jenž proměnil setboly v prvním i druhém setu a nakonec v pátém dějství i první mečbol poté, co Slováci tři soupeřovy odvrátili.

Je nám líto, video expirovalo.
Slovensko zvítězilo nad Bulhary

Ze čtyř základních skupin (zbývající dvě se hrají ve Vídni a v Innsbrucku) postoupí vítěz rovnou do čtvrtfinále, další dva týmy budou hrát ve středu osmifinále. Týmy z karlovarské a pražské skupiny narazí na sebe.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články