Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Radost v Prostějově, volejbalistky jsou v Lize mistryň

Lucemburk - Volejbalistky Prostějova jsou nečekaně rovnou v základní skupině Ligy mistryň. Mužský šampion tuzemské extraligy České Budějovice kvalifikaci absolvovat musí a ve třetím kole mu los přisoudil finský celek Levoranta Sastamala. V ostatních evropských soutěžích CEV bude dalších sedm českých účastníků.

Prostějovská volejbalová radost
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"Letos se přihlásilo méně družstev a nepřihlásily se týmy z Ázerbájdžánu a Německa, proto jsme se v rankingu dostali nahoru a rovnou do skupiny," řekl prostějovský kouč Miroslav Čada, jehož tým se v minulé sezoně do hlavní fáze z kvalifikace nedostal. "Budeme mít i čas na přípravu. Po mistrovství Evropy přijdou hráčky v polovině října, Liga mistryň začne 13. prosince," dodal.  

"V hlavní soutěži máme jistotu šesti kvalitních zápasů. Zajímavostí je, že v kvalifikaci je třeba loňský vítěz Champions League z Turecka VakifBank Istanbul, který skončil ve své soutěži až třetí. Pro Prostějov bude skupina v tomto systému extrémně náročná, postup by se téměř rovnal zázraku," odhaduje prostějovské libero Julie Kovářová.

V Lize mistryň i Lize mistrů je vždy 12 klubů nasazených, o zbývající místa v hlavní soutěži se hraje ve dvoukolové kvalifikaci. Českobudějovický Jihostroj začne ve Finsku 8. listopadu, odvetu bude hostit o čtyři dny později. Poté budou rozlosovány skupiny.

"Mužstvo Sastamala je určitě velmi silné, pokud vyhrálo finskou ligu. Jeho kompletní složení ještě neznám, ale tuto sezonu bylo složeno z finských reprezentantů, které jsme mohli vidět na kvalifikaci o mistrovství světa v Karlových Varech, a několika cizinců, třeba z Austrálie a USA. Je jasné, že družstvo se ještě posílí, pokud chce stejně jako my postoupit do hlavní fáze. Nebude to vůbec jednoduché, postup vidím tak 50:50," řekl kouč René Dvořák.  

Atraktivního soupeře dostaly v Poháru CEV volejbalistky Olomouce. V listopadu v souboji národních vicemistrů sehrají dvojzápas se Stuttgartem, kterému ke stříbru v bundeslize pomohla reprezentační smečařka Michaela Mlejnková. KP Brno los stejné soutěže přidělil poraženého z kvalifikace Ligy mistryň.  

V Poháru CEV volejbalistů se Kladno o postup do osmifinále utká rovněž v prosinci s rumunským celkem Arcada Galati, Liberec čeká na účastníka kvalifikace Ligy mistrů. Jako první z českých klubů začnou hráči Brna už ve 2. kole Vyzývacího poháru na konci listopadu. Soupeřem jim bude chorvatská Kaštela, v případě postupu pak Charkov. Karlovarsko začne o kolo později s Mladostí Záhřeb. Hráčky Ostravy si počkají na lepšího z dvojice Osijek - Schwechat.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články