Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Psychický nápor ve finálové sérii. Hodně jsme to prožívali, řekl kouč Jihostroje po zisku titulu

Volejbalisté Českých Budějovic se po roční pauze vrátili na extraligový trůn, když v rozhodujícím pátém finálovém utkání porazili Duklu Liberec 3:0. Jihostroj tak slaví jubilejní desátý český titul. "Nejnáročnější to bylo psychicky. To jsme prožívali hodně. Bylo to vypjaté," prohlásil trenér René Dvořák.

Utkání Liberec - České Budějovice
zdroj: ČTK

Domácí v rozhodujícím utkání ukázali svou sílu, když ve všech třech setech dokázali otočit nepříznivý vývoj skóre. V závěrečné sadě se do sestavy Jihočechů vrátil univerzál Filip Křesťan a vyprodané publikum dostal do euforie nejlepší hráč utkání Petr Michálek.

"Jsem pyšný na všechny kluky, co byli na hřišti. I na ty, kteří se na hřiště nedostali. Pomohli nám během celé sezony. Výborně se předvedli oba univerzálové Filip Křesťan i Marek Šotola, vzájemně se doplňovali," chválil Dvořák.

"Co se týče smečařů, Petr Michálek měl po celou sezonu stabilní výkonnost. On je takový dělník na hřišti. Je to o přihrávce, hře v poli. Přes sezonu se neprosazoval, jak by chtěl, ale ve finále předvedl výborný výkon a dostal se na perfektní procenta," dodal Dvořák.

Při Michálkově servisu získali domácí málo vídaných deset bodů v řadě, otočili na 23:18 a bez problémů zápas ukončili. Ve finále pokaždé zvítězil domácí tým. Českobudějovičtí třikrát deklasovali soupeře ve své hale 3:0, Liberec vydřel pod Ještědem dvě pětisetové výhry.

"Zápasy u hostů v Liberci pro mě byly těžké, měli jsme tam dvakrát výhru na dosah a dvakrát nám to proteklo mezi prsty," řekl Dvořák. Domácí prostředí považuje za naprosto zásadní faktor.

"V hale strávíme osm, devět měsíců a servis, příjem servisu a orientace jsou pro hráče hrozně důležité. Bylo to vidět v zápasech, kdy Liberec u nás neprokazoval takovou výkonnost jako doma a my jsme doma hráli o 30 procent lépe než venku," zdůraznil trenér Jihostroje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články