Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

První překážka v cestě na mistrovství Evropy, volejbalistky čeká Island

Kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy, která je před podzimním mistrovstvím světa prvním vrcholem v nabité reprezentační sezoně, zahájí české volejbalistky v Táboře proti Islandu. Následně se střetnou ještě s Finkami a Černohorkami. Přímý přenos utkání Česko – Island sledujte od 17:50 na ČT sport a ČT sport Plus. Ze čtyřčlenné skupiny B postoupí na finálový turnaj dva týmy.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky odstartují kvalifikaci na ME s Islandem

Češky by chtěly být mezi nimi. "Věřím, že bychom neměli mít v úvodním duelu proti Islandu problém. První složité utkání přijde určitě ve Finsku, když budeme hrát venku. Finsko a Černá Hora mají silné týmy a po nalosování skupiny jsme z nich neměli vůbec radost. Pokud se chceme kvalifikovat, musíme oba výběry porazit. Jsme na to připravení a ve Finsku prostě musíme hrát ten nejkvalitnější volejbal, jaký umíme," uvedl trenér Jannis Athanasopulos.

Islanďanky jsou pro český realizační tým velkou neznámou. "Neodehrály žádná přátelská utkání. Musíme najít nějaké jejich starší zápasy, neboť nehrály ani během covidového období. Když se podíváte na evropský žebříček, vyčtete z něj, že by neměly být příliš silné, ale my bychom si určitě měli hlídat naši hru a soustředit se na to, abychom hráli dobře ve všech činnostech. Především na příjmu a samozřejmě v obraně na bloku. Věřím, že pokud udržíme naši kvalitu, neměli bychom mít problém zvítězit," odhadl řecký kouč.

V kádru má aktuálně šestnáct volejbalistek, z nichž čtrnáct bude na soupisce pro jednotlivá kvalifikační střetnutí. Širší nominace je i kvůli tomu, že se některé hráčky potýkají s drobnými zraněními.

Po duelu s Islandem budou hrát Češky doma v Táboře o týden později proti Černé Hoře a 7. září s Finskem. Venkovní zápasy jsou naplánovány na 24. srpna, 4. a 11. září. Evropský šampionát se uskuteční příští rok v Belgii, Itálii, Estonsku a Německu.

Nominace volejbalistek na kvalifikaci ME 2023:

Nahrávačky:
Kateřina Valková, Tiziana Baumruková, Simona Bajusz.
Univerzálky:
Gabriela Orvošová, Petra Kojdová.
Smečařky:
Michaela Mlejnková, Andrea Kossányiová, Eva Hodanová, Klára Faltínová, Denisa Pavlíková.
Blokařky:
Veronika Trnková, Pavlína Šimáňová, Lucie Blažková, Ela Koulisiani.
Libera:
Daniela Digrinová, Veronika Dostálová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články