Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

První extraligový titul získaly volejbalistky Prostějova

Brno - Volejbalistkám Prostějova se podařilo získat premiérový extraligový titul. Ve čtvrtém finálovém utkání soutěže dnes v Brně porazily domácí tým KP za pouhou hodinu 3:0 po setech 25:17, 25:17 a 25:18. Celou sérii tak vyhrály 3:1 na zápasy. Na rozdíl od předcházejících tří vzájemných finálových duelů tentokrát prostějovský tým předčil Brňanky ve všech směrech a dosáhl nejsnadnějšího vítězství. Prostějovu se v rozhodujícím utkání podařilo své jihomoravské soupeřky přehrát ke konci setů.

Všechny tři sady měly obdobný průběh. Snaživě hrající domácí volejbalistky držely se svými soupeřkami krok vždy v úvodu. V prvním dějství do stavu 9:9, v druhém byl jejich maximem stav 13:13. Od poloviny setů ale převzaly režii do svých rukou herně vyzrálejší Hanačky, které vynikaly nejen větší jistotou a klidem, ale zejména přesnější obranou na síti, důraznějším útokem a tvrdším podáním. Tahounkou Prostějova byla zkušená Spalová, kterou dobře doplňovaly levoruká Bramborová, Soaresová a Tomanová, která posbírala hodně míčů v poli.

Brňanky bez své hlavní opory Božkové bojovaly, v útoku se prosazovala dravá Mikysková a na bloku Útlá. O vyrovnanější průběh v koncovkách jednotlivých setů se ale domácí celek připravil vlastními nepřesnostmi.

V závěrečném setu měl Prostějov rychlý vstup, po kterém získal vedení 6:1. Brňanky se ještě na chvíli vzchopily a stáhly na rozdíl jednoho bodu. Závěr byl ale stejný jako v předcházejících dílech. Dynamicky hrající Prostějov nedal soupeřkám nejmenší šanci na zvrat. Za stavu 24:16 ještě stačily domácí hráčky odvrátit dva mečboly, ovšem třetí už s jistotou hrající Hanačky proměnily a k radosti zhruba stovky svých příznivců mohly začít slavit.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články