Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějovské volejbalistky zdolaly po velké bitvě Olymp

Praha – Šlágr sezony jak má být. V ostře sledované dohrávce sedmnáctého kola ligy volejbalistek potvrdily roli favoritek hráčky Prostějova, které porazily druhý celek tabulky z Olympu Praha 3:2 na sety, a připsaly si tak již druhou výhru nad tímto soupeřem v sezoně a šestnáctou celkově. Díky vítězství mají obhájkyně mistrovského titulu v čele soutěže sedmibodový náskok. Olymp zůstává druhý.

První vzájemný zápas v této sezoně skončil v listopadu těsným vítězstvím domácího Prostějova 3:2 a už koncovka úvodní sady napověděla, že neméně dramatická bude i pražská odveta. Olymp proměnil třetí setbol a vyhrál 26:24, naopak v závěru druhé sady byly důraznější svěřenkyně prostějovského trenéra Miroslava Čady, které zvítězily rovněž minimálním rozdílem dvou míčů.

Prostějov dosud v tomto extraligovém ročníku prohrál jen jednou a na Olympu nechtěl dopustit další nezdar, třebaže mu dlouhodobě chybějí druhá nahrávačka Jelínková a tradiční libero Chlumská, na jejíž pozici dnes nastoupila Gomesová. Jenže po vyhraném třetím setu propadl hostující celek na příjmu a bylo jasné, že opět rozhodne tie-break.

V tom se sice Olymp dostal do vedení 5:2, ale o slibný náskok záhy přišel. Další chyby domácích volejbalistek pak definitivně posadily do sedla Prostějov, který proměnil druhý mečbol a zkrácenou sadu vyhrál 15:12.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž ze zápasu Olymp Praha - Prostějov

Uniqa extraliga volejbalistek - 17. kolo:

Olymp Praha - Prostějov 2:3 (24, -23, -21, 18, -12).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články