Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Prostějovské volejbalistky přivítají hvězdnou Kazaň

Prostějov - Volejbalistky Prostějova hostí v závěrečném šestém kole základní části Ligy mistryň obhájce prvenství Dynamo Kazaň. Po dvoubodových vítězstvích doma nad Rabitou Baku a v minulém kole na půdě lídra skupiny v polské Polici se pokusí české mistryně uspět i proti hvězdnému ruskému celku. V prvním vzájemném duelu hned v úvodním kole Hanačky v Kazani prohrály 0:3. Utkání Prostějov - Kazaň sledujte živě od 17:25 na programu ČT sport a našem webu.

Prostějov - Kazaň
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Po dvou dobrých výsledcích nemůžeme podlehnout uspokojení. Poslední utkání ve skupině pro nás znamená ještě jednu naději na výsledkové překvapení," uvedl trenér Miroslav Čada, který si pochvaluje současnou výkonnost svých svěřenkyň. Před zahájením soutěže kouč v extrémně silné skupině doufal alespoň v zisk několika setů a snil o senzačním vítězství.

"Což se nám povedlo. Máme kvalitní tým, který předvádí špičkový volejbal blížící se úrovni i těch největších favoritů," dodal kouč. Jeho svěřenkyně ještě mají teoretickou šanci na postup do play-off Ligy mistryň, jinak by jim neměla uniknout účast v další fázi Poháru CEV.

Kazaň takřka ve stejném složení Ligu mistryň vyhrála. Kádr zdobí ruské reprezentantky Jevgenija Starcevová a Maria Borodakovová, Italka Antonella Del Coreová, Bulharka Eva Janevová a hlavně dvoumetrová hvězda světového volejbalu Jekatěrina Gamovová.

"Čeká nás nesmírně těžká bitva. Uspět můžeme jedině dalším naprosto skvělým výkonem. O ten se pokusíme," řekl Čada. Klíč k úspěchu vidí v alespoň částečném ubránění Gamovové, která v prvním vzájemném duelu v Kazani rozhodovala většinu klíčových okamžiků.

"Pokud dvoumetrová hráčka útočí vysoko nad bloky, je její bránění velkým problémem. Defenziva však nejsou jen bloky, pokusíme se zvolit jinou taktiku. Ovšem v první řadě musíme sami zahrát co nejlépe, abychom vůbec měli naději čelit tak silnému týmu," uvedl Čada. Volejbalistky Prostějova se v Lize mistryň střetly s Kazaní už před třemi lety. Tehdy po prohře v Rusku v odvetě na Hané dokonce Kazaň porazily 3:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články