Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Prostějovské volejbalistky nedaly Ostravě šanci, vyhrál i Frýdek-Místek

Praha - Prostějovským volejbalistkám chybí jedna výhra k postupu do semifinále extraligy. Obhájkyně titulu doma znovu porazily Ostravu 3:0, ani tentokrát se hostujícímu týmu nepodařilo dovést některý set alespoň do vyrovnanější koncovky. V dalším ze zápasů volejbalistky Frýdku-Místku po výhře srovnaly stav čtvrtfinálové série s Olomoucem na 1:1.

Prostějovský trenér Miroslav Čada obměnil základní sestavu na většině postů, přesto domácí hráčky dění na palubovce opět od začátku ovládly. "Ostrava sice bojovala s větší chutí i nadšením než včera, ale přece jen má mladý a výškově menší tým, což se projevilo. Diametrálně lepší jsme hlavně v útoku, hostům se složitě boduje," řekl Čada.

Postup do semifinále si favorizovaný Prostějov může zajistit ve středu 27. března v Ostravě. Ostatní série pokračují v neděli.

Volejbalistky Frýdku-Místku vyrovnaly sérii play na 1:1

V Olomouci dnes svěřenkyně trenérky Alexandry Dedkové zvítězily 3:0 a oplatily domácímu celku sobotní prohru stejným poměrem. V dalších dvou sériích i podruhé uspěly domácí týmy Olympu a Přerova. Olymp v pražském derby zdolal Slavii 3:1, Přerov rovněž ve čtyřech setech porazil KP Brno.

Olymp přitom prohrál se Slavií úvodní sadu a musel otáčet skóre. "První dva sety byly podobné včerejšímu zápasu, poté jsme se přece jen rozehrály, zlepšily jsme se na útoku, a to rozhodlo," řekla kapitánka vítězného týmu Andrea Sládková. 

Brno naopak prohrávalo v Přerově 0:2 a trenér Přemysl Kubala si stěžoval na ustrašený výkon. "Od třetího setu jsme přitlačili na podání a měli jsme lepší obranu na síti. V nejdůležitějších chvílích ale naše koncové hráčky neproměnily bodové balony," poznamenal Kubala.

Olymp a Přerov mohou ve středu postoupit do semifinále, stejně jako obhájkyně mistrovského titulu z Prostějova, které se představí v Ostravě. Jen ve Frýdku-Místku se bude s určitostí hrát i ve čtvrtek.

Čtvrtfinále play-off volejbalové extraligy žen - 2. zápasy:

Olomouc - Frýdek-Místek 0:3 (-21, -23, -23) Nejvíce bodů: Košická 12, Tinklová 11, Rutarová 9 - P. Kojdová 13, Pavelková 12, Holišová 10. Stav série: 1:1. 

Olymp Praha - Slavia Praha 3:1 (-22, 20, 19, 19), stav série: 2:0; Přerov - KP Brno 3:1 (17, 19, -23, 23), stav série: 2:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články