Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prostějovské volejbalistky čeká v play-off LM Baku

Lucemburk - Volejbalistky Prostějova se v prvním kole play-off Ligy mistryň utkají s týmem Rabita Baku. Hanačky by měly začít 2. února doma, odveta v Ázerbájdžánu je na programu o týden později. Pokud by přes Baku postoupily, čeká je buď polská Muszyna, nebo dobře známý soupeř ze základní skupiny, italská Villa Cortese. Závěrečný turnaj Final Four uspořádá Fenerbahce Istanbul, které tak má jistou účast v semifinále. Rozhodlo se tak při losování v Lucemburku.

Baku obhajuje loňskou účast ve Final Four, kde skončil třetí. V týmu je hned pět srbských reprezentantek, bývalá hráčka Prostějova Američanka Kim Glassová či nejlepší ázerbájdžánská volejbalistka Natalja Mammadovová, která byla třikrát nejlépe bodující hráčkou Ligy mistryň a nejlepší hráčkou Evropy za rok 2007.

Prostějov se do vyřazovací části dostal z třetího místa ve skupině D, dokázal však porazit první Villu Cortese i druhé Cannes. V play-off Ligy mistryň hrály svěřenkyně trenéra Miroslava Čady i před rokem, tehdy vypadly po dvou prohrách s italským Pesarem.

V mužské části soutěže uspořádá Final Four obhájce titulu italské Trentino, za které nastupuje český reprezentant Jan Štokr. Francouzské Tours s českými jmenovci Davidem Konečným a Petrem Konečným si zahraje proti Dynamu Moskva, na Jakuba Novotného a jeho spoluhráče z polského Belchatówa čeká souboj s belgickým Roeselare.

Los 1. kola play-off volejbalové LM:

Muszyna - Villa Cortese, Prostějov - Rabita Baku, Odincovo - Curych, Pesaro - Dynamo Moskva, Cannes - Eczacibasi Istanbul, Bielsko-Biala - VakifGünes Istanbul.

Přímý postup do semifinále: Fenerbahce Istanbul (pořadatel Final Four).

Los 1. kola play-off volejbalové LM:

Cuneo - Bělgorod, Tours - Dynamo Moskva, Roeselare - Belchatów, Bled - Kazaň, Unterhaching - Jastrzebski, Budva - Maaseik.

Přímý postup do semifinále: Trentino (pořadatel Final Four).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články