Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Prostějov zvítězil potřetí za sebou a postoupil do play-off

Prostějov - Volejbalistky Prostějova porazily nečekaně v závěrečném kole základní části Ligy mistryň v domácím prostředí obhájce prvenství Dynamo Kazaň 3:1. Po pětisetových vítězstvích doma nad Rabitou Baku a na půdě lídra skupiny v polské Polici české mistryně uspěly potřetí v řadě a jako jeden ze dvou nejlepších týmů na třetích místěch základních skupin postoupily do další fáze soutěže.

Radost volejbalistek Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"V tento postup po rozlosování soutěže nikdo nevěřil. Dostali jsme se do nejsilnější skupiny. Po dvou prohrách jsme se ale dostali na současnou vítěznou vlnu," řekl ČTK kouč Prostějova Miroslav Čada. Ve vyřazovací části hrál Prostějov dosud pouze před třemi roky, kdy vypadl hned v osmifinále. Nyní je mezi nejlepšími 12 týmy.

Hanačky zaskočily zkušené soupeřky v úvodních dvou setech rychlou přihrávkou, kterou eliminovaly vysoké blokařky Kazaně. Tuto taktiku doplňovaly pohyblivostí v poli. Za celý úvodní set se nedostaly volejbalistky Dynama do tempa. Většinu útočných akcí zakončovala razantní Kubánka Simonová.

"Od vánočních svátků se pohybujeme na vítězné vlně a vysokou formu jsme si udrželi i v dnešním utkání. Měli jsme vynikající obranu, kterou jsme dokázali tak silný tým porazit. Ocenil bych kolektivní výkon," uvedl pro ČT kouč Prostějova Miroslav Čada.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih volejbalového utkání Prostějov - Kazaň

Dobře si jeho svěřenkyně vedly i ve druhém setu. I když Kazaň, vedená dvoumetrovou hvězdou Gamovovou, částečně srovnala krok a poprvé získala v utkání jednobodový náskok (18:17). Koncovku setu ale domácí hráčky s přehledem zvládly. "Výbornou práci odvedla na liberu Kovářová, která měla velký podíl na spolupráci při bránění Gamovové," dodal Čada.

V úvodu třetího setu domácí hráčky vypadly z rytmu, který do té doby na soupeřky platil. Jejich akce ztratily přesnost, proti pomalým a vysokým přihrávkám stačilo Dynamo postavit účinné bloky. Kazaň získala hned na začátku sedmibodový náskok a zvrat v této pasáži už nepovolila.

Vyhlídky na prostějovský úspěch se bortily i v úvodu čtvrtého setu. K vítěznému obratu zavelela při svém podání Kossányiová. České mistryně sedmibodovou šňůrou otočily ze 4:6 na 11:6 a už se nenechaly v cestě za překvapivým vítězstvím zastavit. "Současný kádr hráček je nejsilnější v historii klubu. Hráčky jsou hladové po úspěchu, což by nám mohlo hrát velkou roli i v play-off," uvedl Čada.

Agel Prostějov - Dynamo Kazaň 3:1 (19, 22, -16, 17)

Rozhodčí: Kulhanek (Rak.), Mezöffy (Maď.). Čas: 100 min. Diváci: 1400.
Sestava a body Prostějova: Markevičová 14, Kargová 9, Simonová 20, Kossányiová 13, Borovinšeková 16, Weissová 5, libero Kovářová - Gambová, Soaresová. Trenér: Čada.
Nejvíce bodů Kazaně: Gamovová 19, Jurevová a Del Coreová po 14, Malkovová 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články