Prostějov zadrhává. Využila toho Ostrava

Praha - Už třetí domácí porážku za sebou utrpěly volejbalistky Prostějova. Klub podlehl Ostravě 2:3 na sety. V dalším ze zápasů Olomouc porazila jasně 3:0 pražský Olymp.

Prostějovská Dayesi Masso
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Před týdnem Prostějov prohrál v extralize doma s Olomoucí, výsledkem 2:3 stejnému rivalovi podlehl i ve středu ve finále poháru a nyní další marný pětisetový souboj svedl v Ostravě. Hanačky přitom vedly 2:1 na sety, čtvrtý však ztratily 25:27 a tie-break pak 10:15. Ostrava využila nezvykle vysokého počtu chyb soupeře, nejlepší hráčkou domácího týmu byla s 27 body univerzálka Petra Kojdová.

"Jsme rády za vítězství. Myslím, že kdybychom dělaly méně nevynucených chyb, máme tři body. Super zahrála Petra Kojdová a tým se přidal," řekla kapitánka Iva Nachmilnerová. Ostrava v neděli dopoledne odletí na Sibiř k odvetě Vyzývacího poháru do Krasnojarsku a generálku zvládla výborně.

"Podali jsme bojovný výkon a dobře jsme bránili jejich klíčové hráčky na síti i v poli. I přes vyšší procento nevynucených chyb jsme zaslouženě vyhráli. Chtěli jsme si dát malý dárek do letadla a to se nám povedlo," radoval se kouč Zdeněk Pommer.

V součtu ještě s evropským Pohárem CEV Prostějov klopýtl už počtvrté v řadě a pokaždé 2:3. "Po těžkých třech utkáních jsme prohráli i čtvrté. Trochu nám odešla spolupráce smeč náhra. Pořád se meleme s jedním a tím samým, a to dohrát do vítězného konce dobře rozehraný set," litoval trenér Peter Goga.

Olomouc doma porazila Olymp 3:0 a ztrácí na vedoucí Prostějov už jen tři body. Nadstavba pro elitní skupinu má před play-off na programu ještě tři kola.

Uniqa extraliga volejbalistek - nadstavbová část:

Skupina o 1.-4. místo, 21. kolo:

Ostrava - Prostějov 3:2 (23, -20, -20, 25, 10), Olomouc - Olymp Praha 3:0 (17, 20, 20).

Skupina o 5.-9. místo, 23. kolo:

Fénix Brno - KP Brno 0:3 (-24, -16, -19),

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články