Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prostějov vyzve v play-off LM Eczacibasi Istanbul

Lucemburk - Volejbalistky Prostějova se v prvním kole play-off Ligy mistryň utkají s Eczacibasi Istanbul. Čtvrtý tým minulého ročníku soutěže bude v duelu s českými šampionkami favoritem. První zápas play-off sehraje Prostějov doma mezi 10. a 12. únorem, odveta v Turecku se uskuteční o týden později. Los v Lucemburku rozdělil týmy do šesti dvojic. Až ve Final Four zasáhne do play-off vítěz "prostějovské" skupiny A Chemik Police, který byl zvolen pořadatelem závěrečného turnaje.

Zatímco turecký celek vyhrál s jedinou porážkou skupinu D, Prostějov proklouzl do play-off na poslední chvíli po středečním nečekaném vítězství nad obhájkyněmi prvenství z Dynama Kazaň.

"O síle tureckého klubového volejbalu nejlépe hovoří skutečnost, že všechny tři týmy z Istanbulu vyhrály své skupiny. Moc variant na přijatelného soupeře jsme neměli," okomentoval los trenér Prostějova Miroslav Čada. Jeho přáním bylo hrát s Dynamem Moskva. "Vzhledem k rozdělení do jednotlivých košů to byl pro nás jediný hratelný soupeř. Těžký los bereme jako skutečnost, jinou šanci jsme neměli. Jsme rádi, že jsme se do play-off dostali. Nyní uděláme všechno pro to, abychom odehráli co nejvyrovnanější utkání," dodal Čada.

Jedinou porážku v základní skupině tým Eczacibasi utrpěl na domácí půdě s Volero Curych, kterému podlehl 0:3. V kádru má jen čtyři cizinky: Bethanii de la Cruzovou z Dominikánské republiky, Christinu Fürstovou z Německa, Maju Poljakovou z Chorvatska a Jordan Larsonovou z USA. Toto kvarteto je hlavním motorem týmu. V minulé sezoně hrála za Eczacibasi česká reprezentantka Helena Havelková.

Volejbalistky Eczacibasi získaly 28 tureckých titulů, dosud poslední vybojovaly v roce 2012. V loňské sezoně skončily na bronzové příčce. V Lize mistryň za posledních 15 let skončily čtyřikrát na čtvrtém místě.

Nelze porovnávat s loňskou zkušeností

Hanačky narazily v Lize mistryň na Eczacibasi v loňském ročníku a oba zápasy prohrály. V Turecku 0:3 a v odvetě doma 1:3. "Tyto výsledky nelze srovnávat. Měly jsme zcela jiný kádr a stejně na tom byly naše soupeřky," poznamenal Čada.

V dalších utkáních prvního kola play-off se střetnou Dynamo Kazaň - VakifBank Istanbul, Drážďany - Fenerbahce Istanbul, Cannes - Curych, Azeryol Baku - Bussto a Piacenza - Dynamo Moskva.  Až ve Final Four zasáhne do play-off vítěz "prostějovské" skupiny A Chemik Police, který byl zvolen pořadatelem závěrečného turnaje. Ten se uskuteční 4. a 5. dubna v moderní Azoty Areně ve Štětíně s kapacitou 5 400 diváků.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články