Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Prostějov vyhrál i na Olympu a je posedmé mistrem

Praha - Prostějovské volejbalistky získaly posedmé v řadě extraligový titul. Finále s Olympem ukončily výhrou v Praze 3:0 na sety a stejným poměrem ovládly celou sérii. Trenér staronových šampionek Miroslav Čada přidal do své sbírky už dvanácté ligové zlato, před prostějovským angažmá pětkrát dovedl na trůn Brno. Olymp převzal stříbrné medaile počtvrté za sebou, letos jsou pro něj zejména oceněním za urputné bitvy v semifinálové sérii s Frýdkem-Místkem.

Volejbalistky Prostějova s mistrovským pohárem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Myslím, že nejradostněji to prožíváte při prvním, pak už je to s určitou rezervou. Nicméně jsem si oddechl, protože náš cíl byl takto nastavený a museli jsme to splnit, o to to bylo těžší," řekl Čada, kterému končí v Prostějově smlouva, ale měl by pokračovat.

Hanačky oslavily znovu domácí double a potvrdily suverenitu na české scéně. Korunovaly ji bez jediné porážky v domácích soutěžích. Český pohár vybojovaly už v únoru, k extraligovému titulu v této sezoně došly po 33 vyhraných zápasech a v play-off neztratily ani set.

"Letos jsme měli pravděpodobně nejlepší sezonu za celou dobu, takže jsme to potvrdili i v závěru," řekl Čada. Podle svých slov měl i nejsilnější tým, který v Prostějově vedl. "Měli jsme tu osobnosti, které se daly ve prospěch kolektivu. Výborně spolu vycházely a ta síla z nich sálala při každém utkání a tréninku."

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 3. finále volejbalistek Olymp - Prostějov

Hráčky Olympu po dvou porážkách 0:3 v Prostějově sehrály ve vlastní hale nejvyrovnanější utkání a v prvním setu byly hodně blízko k výhře, ale padly 27:29. "Byl to nejtěžší zápas v sezoně. Olymp hraje v malé hale, na kterou je zvyklý, a využily toho, co mohly," řekla prostějovská smečařka Andrea Kossányiová.

I v dalších dvou setech držely domácí volejbalistky dlouho vyrovnané skóre a naději vždy ztratily až v koncovkách (22:25 a 23:25). "Ani jsme nevnímaly, že jsme neztratily v play-off set. Chtěly jsme to vyhrát a bylo nám jedno jak. První set byl rozhodující, tam se to trhalo, kdyby vyhrály, byly by psychicky nad námi," řekla Kossányiová.

Prostějov čekala po utkání cesta domů na oslavu. "Bylo by lepší vyhrát doma, ale v autobusu to bude taky dobrý. Pak nás čeká ještě rozloučení s fanoušky, vedením a pak se balíme a jedeme domů. Někdo jede, někdo letí, všichni cestujeme," řekla Kossányiová, která přišla do Prostějova právě z pražského Olympu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články