Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Prostějov vstupuje do play-off LM. V cestě jim stojí favorizované Turkyně

Prostějov – S cílem pokusit se o senzaci vstupují volejbalistky Prostějova do vyřazovací části Ligy mistrů. Jejich soupeřkami budou hráčky Eczacibasi Istanbul, s nimiž oba loňské duely prohrály. Hanačky touží navázat na vítěznou sérii ze základní části soutěže, kdy nečekaně zdolaly favorizované celky Rabity Baku, Chemiku Police i Dynama Kazaň. Přímý přenos utkání sledujte od 18:00 na ČT sport nebo na našem webu.

"Čeká nás nadupaný soupeř, který je minimálně na úrovni Kazaně a Police," poznamenal trenér Miroslav Čada. Volejbalistky Eczacibasi vyhrály základní skupinu s pěti vítězstvími a jedinou porážkou od Volera Curych, v minulém ročníku Ligy mistryň skončily ve Final Four čtvrté. V turecké lize z 15 zápasů prohrály pouze jednou.

Eczacibasi má v kádru čtyři zahraniční hráčky: smečařky Jordanu Larsonovou z USA, Bethanii de la Cruzovou z Dominikánské republiky, blokařky Maju Poljakovou z Chorvatska a Christiane Fürstovou z Německa. "Všechny patří k absolutní světové extratřídě, k nim je třeba připočítat reprezentantky Turecka. Takže kvalita sestavy i možnost střídání našich soupeřek je oproti nám mnohem větší," řekl Čada.

"O nějakých slabinách se nedá mluvit. Zaměřujeme se hlavně na to, jak eliminovat velkou a rozmanitou údernost tureckého týmu. Nějaké poznatky máme. Pokusíme se je uplatnit," prohlásil kouč.

V play-off spoléhá na sebevědomí hráček. "Získaly ho po třech senzačních vítězstvích, potvrdily si, že po maximálním výkonu se dá vyhrát nad každým soupeřem. Tým Eczacibasi je favoritem, ovšem rozhodně je v našich silách uhrát opět překvapivý výsledek," dodal kouč, jenž bude postrádat dlouhodobě zraněnou blokařku Anu Bogdanovičovou. Nejistý je start univerzálky Liannes Simonové, kterou trápí problémy s kotníkem.

Hanačky narazily v Lize mistryň na Eczacibasi i v minulém ročníku a oba zápasy prohrály: v Turecku 0:3, doma 1:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články