Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Prostějov utkání se Stuttgartem nezvládl, prohrál 0:3

Stuttgart  - Volejbalistky Prostějova prohrály v úvodním utkání třetího kola Poháru CEV ve Stuttgartu 0:3 po setech 16:25, 17:25 a 14:25. Českým mistryním se nepodařilo ani jednu sadu dovést do vyrovnanější koncovky. Hlavní oporou Stuttgartu byla česká smečařka Michaela Mlejnková, která si připsala 15 bodů.

VK AGEL Prostějov
zdroj: Twitter autor: @CEVolleyballCL

Vítězky Německého poháru převyšovaly lídra české extraligy od úvodních míčů zejména tvrdým podáním. V průběhu celého utkání si připsaly jedenáct přímých bodů ze servisu oproti jedinému esu soupeře. Síla Stuttgartu byla také ve hře na síti. K precizní obraně přidaly domácí volejbalistky i vysokou úspěšnost útočných akcí.

Drtivou většinu prostějovských útoků zakončovaly Němka Emontsová a Kubánka Matienzová, která byla s deseti body nejproduktivnější hráčkou hostů.

Od poloviny druhého setu a stavu 11:11 diktovaly tempo pouze hráčky Stuttgartu, jejichž tlaku nestačily svěřenkyně trenéra Petera Gogy čelit. Utkání trvalo pouze 71 minut. Odveta v Prostějově je na programu 22. února od 18:00.

MTV Stuttgart - Agel Prostějov 3:0 (16, 17, 14)

Rozhodčí: Židaničová-Orlovičová (Chorv.), Salabšjan (Bulh.). Čas: 71 min. Diváci: 1100.

Nejvíce bodů Stuttgartu: Mlejnková 15, Sándorová 12, Van Daelenová 11.

Sestava a body Prostějova: Herelová 4, Hindriksenová 1, Matienzová 10, Trnková 2, Rodriguezová 5, Emontsová 9, libero Kovářová - Gambová 1, Frigová 2. Trenér: Goga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články