Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov udržel všechny zahraniční opory včetně univerzálky Simonové

Prostějov - Klubu volejbalových mistryň Prostějovu se pro novou sezonu podařilo udržet zahraniční opory včetně kubánské univerzálky Liannes Simonové. Nejlepší hráčka uplynulého ročníku extraligy odmítla lákavé nabídky a prodloužila na Hané smlouvu.

Miroslav Čada s volejbalistkami Prostějova
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

"To je skutečně fantastická novinka, z níž máme velkou radost. Mít takovou volejbalistku v sestavě je terno umožňující využít spoustu různých taktických variant a současně myslet na úspěch i proti papírově mnohem silnějším soupeřům," řekl trenér Miroslav Čada.

Právě on si osmadvacetiletou Kubánku před rokem vyhlédl během cesty do Karibiku. "Jednoznačně prokázala svůj ohromný potenciál v útoku, kde dělala téměř ve všech utkáních spoustu vítězných bodů. Velice dobře také blokuje a je přesně takovou univerzálkou, jakou jsme dlouhodobě chtěli," dodal kouč.

Před Simonovou prodloužily v Prostějově své angažmá první nahrávačka Kathleen Weissová z Německa, slovinská blokařka Sonja Borovinšeková, běloruská smečařka Tatsiana Markevičová či "srdce" týmu Brazilka Solange Soaresová. Zůstaly i Michaela Zatloukalová nebo Barbora Gambová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články