Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Prostějov touží v odvetě proti Cortese po prvních bodech

Strhnout pomyslnou nálepku nejhoršího klubu Ligy mistryň se volejbalistky Prostějova pokusí v první odvetě základní skupiny. Ve středu od 18:00 hostí italský tým Villa Cortese. České mistryně mají po třech kolech jako jediné z 24 účastníků na kontě nulu, uhrály pouze jeden set minulou středu právě v Cortese. Přímý přenos utkání sledujte od 17:55 na ČT sport a našem webu.

Tento dílčí úspěch dodal hráčkám Agelu sebevědomí. Oproti úvodním dvěma zápasům s Rabitou Baku a v Sopotech totiž předvedly v Itálii mnohem lepší výkon a sahaly po prvním bodu. "Ve třech ze čtyř setů jsme hráli velmi dobře. Rozhodovaly až vyrovnané koncovky. Chtělo to ještě zvládnout jeden set," posteskl si asistent trenéra Lubomír Petráš. V odvetě si hodně slibuje od domácího prostředí. "Pokud odečtu naše minimální šance uspět na palubovce favorizované Rabity Baku, tak máme předposlední reálnou šanci ve skupině bodovat," tvrdí Petráš.

Po pěti kolech italské ligy jsou volejbalistky Villy Cortese čtvrté se dvěma porážkami. "Přesto se jedná o špičkový tým nejen v italské A1, ale v rámci klubové Evropy," připomněl prostějovský trenér Miroslav Čada, který vidí hlavní sílu nadcházejících soupeřek ve výborné organizaci hry. "Mají propracovaný systém obrany a také výškovou převahu. V kádru je šest hráček nad 190 centimetrů. Tím pádem útočí z velké výšky a složitě se překonávají jejich bloky," uvedl kouč.

Po herním zlepšení svých svěřenkyň v posledním zápase věří Čada v dobrý výsledek. "Také proto, že jsme v Itálii dokázali sílu našich soupeřek do jisté míry eliminovat. Odehráli jsme vyrovnanou partii. Povedlo se to díky hernímu zlepšení, tuhle formu je potřeba přenést i do domácí odvety," poznamenal Čada.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články