Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Prostějov si na Menorce vybojoval čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Volejbalistky Prostějova si po dvou letech opět zahrají čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Po třísetové prohře na Menorce porazily španělský tým v domácí odvetě 3:0 a ve zlatém setu 15:13.

Radost volejbalistek VK Prostějov
zdroj: VK Prostějov autor: Anry Lukáč

Před týdnem na Menorce Hanačkám úvodní osmifinále nevyšlo, ale v domácí hale si věřily, že dvojzápas otočí. Dva sety dnes vyhrály suverénně 25:14 a 25:15, ve třetím se soupeřky dostaly na 22 bodů a závěrečný tie-break byl dramatický. Za stavu 14:13 však Prostějov první mečbol proměnil útokem.

"Co jsme dnes dokázali, je výborné, krásný mezinárodní úspěch," řekl kouč Miroslav Čada. "V prvních dvou setech byl náš výkon skvělý, zatímco soupeři se moc nedařilo a hrál pod své možnosti. Od třetí sady jsme polevili, hosté naopak přidali, zbytek utkání včetně zlatého setu tak měl mnohem vyrovnanější průběh. Celkově jsme však byli lepší v útoku i na bloku, a navíc psychicky zvládli také dramatický závěr," dodal.

Do stejné fáze stejného poháru se prostějovské hráčky dostaly i v prosinci 2020, tehdy se Challenge Cup hrál turnajově v Rumunsku a jen na jeden zápas. Jejich dalšími soupeřkami bude německý Suhl s českou smečařkou Evou Hodanovou.

Prostějov - Avarca Menorca 3:0 (14, 15, 22), zlatý set 15:13

Nejvíce bodů: Dos Santosová 25, Faltínová 15, Meidlová 11 - Porterová a Orozcová po 11, Westergaardová 10. První zápas 0:3, postoupil Prostějov.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články