Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Prostějov se pokusí zaskočit favorizované Fenerbahce

Prostějov – V roli jasného outsidera vstoupí prostějovské volejbalistky do prvního osmifinále Ligy mistryň, v němž hostí dnes od 17:00 velkého favorita celé soutěže Fenerbahce Istanbul. Turecké mistryně suverénně ovládly skupinu B a v Lize mistryň už třetím rokem usilují o trofej. Odveta v Turecku se uskuteční 9. února, vítězný tým ve čtvrtfinále narazí na lepšího z dvojice Rabita Baku – Sopoty. Dnešní zápas vysílá ČT4 a web sportživě.cz.

V minulých dvou sezonách posbíral istanbulský klub v prestižní evropské soutěži stříbrné a bronzové medaile. "V kádru má kromě nejlepších tureckých reprezentantek také čtyři vynikající cizinky: Korejku Kimovou, Rusku Sokolovovou, Američanku Tomovou a Fabianu z Brazílie. Všechny jsou volejbalistky světové extratřídy," řekl trenér Miroslav Čada.

V základní části LM měly oba týmy po šesti zápasech zcela odlišnou bilanci. Fenerbahce prohrálo pouze v Baku s domácí Rabitou 1:3. Naopak Hanačky kráčely od porážky k porážce. Až v posledním zápase porazily Kazaň 3:1 a na poslední chvíli proklouzly i třetí rok po sobě do play-off.

"Máme každopádně velkou motivaci předvést volejbal na špičkové úrovni. Proti Istanbulu bude ale tento úkol nesmírně těžký. I když ve sportu je možné všechno. Favorit může mít špatný den, a pokud outsider zahraje výborně, tak se rozdíly smazávají," dodal Čada.

Hráčky Modřanské před úvodním osmifinále trápí zdravotní problémy. Kouč ale věří, že do středy budou všechny v pořádku. "Musíme se zmobilizovat a nedopustit výpadky, které nás potkaly v extralize s Olympem a Královým Polem. Důležité bude udržet po celé utkání koncentraci. Jen tak můžeme pozvednout naši hru na vyšší úroveň. V opačném případě nemáme ve středu šanci," řekla kapitánka Solange Soaresová, která řadí Fenerbahce společně s Rabitou Baku a Kazaní k největším favoritům Ligy mistryň.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články