Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Prostějov se pokusí zaskočit favoritky z Baku

Prostějov - Náročná zkouška čeká hned v prvním kole Ligy mistryň volejbalistky Agelu Prostějov, které dnes narazí v domácím prostředí na jeden z nejbohatších klubů soutěže Rabitu Baku. Dalšími soupeřkami Hanaček ve skupině budou polské Sopoty a italský tým Villacortese. Přímý přenos vysílá od 17:55 ČT sport a náš web.

Prostějovské volejbalistky
zdroj: ISIFA/LN

Prostějov startuje v soutěži už pátou sezonu na divokou kartu, oproti minulým rokům do ní české mistryně vstupují se skromnějším cílem. "Pro nás bude obrovským úspěchem každé vítězství. Vzhledem k ekonomické krizi jsme museli sáhnout k omlazení kádru. Stavíme na budoucnosti, náš kádr by se měl do tří let stabilizovat," řekl předseda správní rady Agelu Prostějov Petr Chytil.

"Zkusíme favorita zaskočit. Za úspěch lze z našeho pohledu považovat vyrovnané střetnutí bez ohledu na výsledek," nastínil svá očekávání v premiérovém zápase trenér Miroslav Čada, který nechtěl specifikovat, s čím by byl spokojen. "Bude záležet na vývoji utkání. Rabita před sezonou opět poskládala velmi dobrý tým. Má v něm opět kvalitní zahraniční hráčky, které jsou reprezentantkami svých zemí," dodal Čada, který si posteskl, že v souhře jeho svěřenkyň ještě budou hluchá místa.

Prostějov potřebuje čas

"Je teprve začátek sezony a potřebujeme ještě nějaký čas na sehrání zcela nového kádru a doladění koncepce. Mezery máme stále v obraně. Spoléhám však na to, že se proti silnému soupeři naše hráčky vypnou ke svým nejlepším výkonům," řekl Čada na klubovém webu.

Rabita Baku poslala do Prostějova svou vizitku v podobě druhého místa na nedávném klubovém mistrovství světa v Dauhá. Prohrála až ve finále s brazilským týmem Sollys 0:3. Ázerbájdžánský tým vyřadil na jaře 2011 prostějovské volejbalistky v prvním kole play-off LM. Na domácí půdě sice svěřenkyně trenéra Čady vyhrály 3:2, v odvetě v Baku ale prohrály 0:3 a následně ztratily i zlatý set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články