Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Prostějov se loučí s LM, jejich soupeřem bude Police

Prostějov – Poslední zápas v této sezoně v Lize mistryň čeká na volejbalistky Prostějova. Hanačky, které jsou s jedním bodem poslední v tabulce skupiny C bez nadějí na postup do play-off i do čtvrtfinále druhé nejvyšší evropské soutěže Poháru CEV, na domácí palubovce přivítají polský tým Police. Přímý přenos utkání sledujte od 16:20 na ČT sport nebo na našem webu.

Radost hráček Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Blízko první výhře byly před týdnem v Istanbulu, kde proti obhájkyním trofeje podaly výborný výkon, ale nevyužily za stavu 2:1 tři mečboly. "Tento moment jsem si několikrát přehrával v hlavě. Mrzí mě, že jsme ani jednu možnost nevyužili. Ale už se k tomuto zápasu nemůžeme vracet. Jen bychom rádi navázali na náš výkon z Istanbulu," řekl trenér Miroslav Čada.

Jeho svěřenkyně už nejsou pod psychickým tlakem. "Můžeme v tom mít malou výhodu. Nic nemusíme, jen chceme podat opět co nejlepší výkon. Naopak polskému týmu, který je třetí s jednobodovou ztrátou na druhé Eczacibasi, jde nyní o všechno. Naše soupeřky jsou horkými favoritkami, my můžeme jen překvapit," tvrdí kouč.

Největší oporou Polic je česká reprezentantka Helena Havelková. V minulém kole při domácí prohře s italským Casalmaggiore 1:3 byla nejlepší hráčkou s 23 body. "Je hlavní tahounkou týmu, podává výborné výkony. Vedle ní září také další smečařka Anna Werblinská, srbská blokařka Stefana Veljkovičová a kolumbijská univerzálka Madelaynne Montanová. I když jsou tyto hráčky velkými volejbalovými hvězdami, jsem přesvědčen, že je v našich silách sehrát vyrovnanou partii," dodal Čada.

Prostějovské hráčky se střetnou s Policemi v Lize mistryň už počtvrté. Dvakrát prohrály 0:3, v minulé sezoně dokázaly zvítězit v Polsku 3:2. Středeční utkání začne v 16:30.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články