Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Prostějov podlehl Italkám a stále nemá ani bod

Prostějov - Prostějovské volejbalistky v Lize mistryň i počtvrté prohrály. Nejlepší český klub podlehl v domácím prostředí italské Ville Cortese 0:3 a v tabulce skupiny B zůstal poslední s jediným uhraným setem. Ten svěřenkyně trenéra Miroslava Čady získaly před týdnem právě v Itálii.

Prostějov - Villa Cortese
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

O osudu prvního setu rozhodlo úvodních pět míčů, které vesměs uhrál hostující tým a svůj náskok pak už jen v poklidném tempu navyšoval. Cortese na dvorci vládlo díky výškové převaze a propracované obraně, navíc si pomáhalo i taktickým servisem, který mířil zásadně mimo dosah domácího libera Chlumské.

Zatímco v Itálii předvedly Prostějovanky solidní výkon a sahaly po prvním bodu v soutěži, ve své hale měly daleko i k zisku setu. Ve druhé i třetí sadě sice dokázaly s italskými favoritkami zpočátku držet krok, ale v koncovce nemohly na úspěch pomýšlet. Jejich maximem bylo 19 bodů v závěrečném dějství. "Minulý týden jsme měli větší šanci, dnes byl ve hře obou týmů velký rozdíl," uznal trenér Čada v televizním rozhovoru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Prostějov - Villa Cortese

Prostějov v základní skupině čekají ještě prosincové odvety doma proti Sopotům a v hale favorizované Rabity Baku. Naději na postupovou druhou příčku už české mistryně ztratily, ve hře je ale ještě případný "přestup" do Poháru CEV z třetího místa.

"Chceme aspoň jednou vyhrát a ty šance se zužují. Těžko můžeme počítat s výhrou v Baku, ale rád bych věřil, že Sopoty budou přijatelnějším soupeřem než dnes Cortese," dodal Čada.

Agel Prostějov - Villa Cortese 0:3 (-15, -18, -19)

Rozhodčí: Cambre (Belg.), Groenewegen (Niz.). Čas: 69 min. Diváci: 1100.

Sestavy a body:

Prostějov: Veliká 2, Žarkovová 5, Hippeová 12, Gomesová 12, Goncalves De Assisová 6, Vincourová 5, libero Chlumská - Miletičová 5. Trenér: Čada.

Cortese: Bosettiová 14, Veljkovičová 10, Barunová 14, Klinemanová 13, Folieová 3, Mojicaová 1, libero Viganová - Garzarová 1. Trenér: Caprara.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články