Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Prostějov má co dohánět. Nic předem nevzdáváme, hlásí trenér Goga

Prostějov - Dva týdny po jednoznačné prohře 0:3 ve Stuttgartu se volejbalistky Prostějova pokusí v domácí odvetě osmifinále Poháru CEV o reparát. Pomoci k postupu do dalšího kola by jim měla po uzdravení některých opor také nová kubánská posila Dayesi Massová, která nahradila tureckou univerzálku Yeliz Basaovou. Přímý přenos vysílá ČT sport a web ctsport.cz od 17:50.

Volejbalistky Agel Prostějov
zdroj: ČT24

Postupové počty Hanaček jsou jednoduché: vyhrát v odvetě nejhůře 3:1 a následně uspět ve zlatém setu. "Při vysokých kvalitách Stuttgartu bude složité tohle dokázat. Ale my v žádném případě nic předem nevzdáváme. Věříme v úspěch. Děláme pro něj vše, co je v našich silách," uvedl trenér Peter Goga.

V přípravě se české mistryně zaměřily na herní činnosti, které v Německu nezvládly. "Snažili jsme se hodně pracovat na útoku, kterým jsme se proti Stuttgartu nedokázali účinně prosadit. A také na přihrávku, protože soupeř nás výborným servisem dostával pod značný tlak. Důležité bude také naše podání," dodal Goga.

Klíčem k úspěchu bude ubránit hlavní opory Stuttgartu, na smeči českou reprezentantku Michaelu Mlejnkovou s Maďarkou Renátou Sándorovou a nizozemskou univerzálku Deborah Van Daelenovou. Tato trojice v prvním zápase uhrála 37 z celkových 56 bodů Stuttgartu. "Jsem však přesvědčen, že tým Stuttgartu není primárně založen na individualitách, nýbrž na týmové kompaktnosti. V tomto ohledu se soupeři rovněž potřebujeme vyrovnat, abychom v odvetě něco pozitivního dokázali," řekl Goga.

Výsledek z Německa rozčaroval bývalou oporu Stuttgartu a nyní prostějovskou nahrávačku Mareike Hindriksenovou. "Pevně doufám, že v odvetě nezopakujeme bídu z prvního zápasu. Nerada bych podobně špatné pocity zažila podruhé v krátké době," uvedla Hindriksenová.

Ostravské volejbalistky čeká souboj s ruským týmem

Ve Vyzývacím poháru čeká volejbalistky Ostravy první čtvrtfinále proti Krasnojarsku. V předchozím kole vyřadily bez větších komplikací v českém derby KP Brno. Ale v posledních zápasech výkonnost týmu trenéra Zdeňka Pommera poklesla a třikrát za sebou nestačily na Olomouc - dvakrát v semifinále Českého poháru a jednou v extralize.

"Naše výkony v těchto zápasech nebyly dobré. Pokud chceme uspět proti favorizovanému Krasnojarsku, jehož hru jsme si zmapovali, tak musíme předvést více bojovnosti. A také dát do našeho výkonu více emocí. Bez toho se nedostaneme do vyrovnaných koncovek setů," uvedl Pommer.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články