Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Prostějov ještě titul slavit nemůže, Královo Pole vyhrálo v pěti setech

Volejbalistky brněnského Králova Pole zůstávají ve hře o zisk domácího volejbalového titulu. Ve třetím zápase uspěli v pěti setech, a Prostějov zisk jedenáctého vavřínu tak ještě slavit nemůže. Série pokračuje ve čtvrtek na Hané.

"Opět se projevila obrovská soudržnost a bojovnost našeho týmu. Dokázali jsme to otočit a dovést k vítězství," řekl domácí trenér Richard Wiesner, jehož tým prohrával 1:2 na sety a 16:19 ve čtvrtém dějství.

"Nemyslel jsem si, že by se finále rozhodlo ve třech zápasech. Brno nás dostalo ve čtvrté sadě pod tlak a od té doby kralovalo. Chytla v nich velká energie, Brno nás zlomilo svojí kvalitou," konstatoval prostějovský kouč Miroslav Čada, jenž může získat již 16. český ligový titul.

Domácí hráčky s vidinou nutnosti výhry vstoupily do zápasu velmi aktivně, tvrdým servisem si udržovaly mírné vedení, ale za stavu 12:10 uhrál Prostějov šňůru šesti míčů, přinutil Brno chybovat a set bez problémů dotáhl k vítězství.

Klíčem ke druhé sadě byl servis Brňanek, při podání Bukovské předvedly domácí volejbalistky sérii sedmi bodů, dostaly soupeřky pod tlak, a set tak celkem snadno získaly.

Od třetího dějství se na brněnské palubovce rozpoutala bitva o každý míč, do níž vstupovaly vedle pěkných útočných akcí i drobné chyby. Ani jeden tým nezískal výraznější náskok, rozhodl až přímý bod z podání Loffové při druhém setbolu Hanaček.

Prostějov byl set od nečekaného mistrovského titulu, protože do play-off vstupoval až z pátého místa. Vedení jeho hráčky uklidnilo, ale jejich náskok se za stavu 19:16 zadrhl. Brnu se povedlo získat sedm výměn a dotáhlo drama do tie-braku. "Dnes jsme měli výborný servis, nejlepší v celé sérii," řekl Wiesner k činnosti, která nakonec rozhodla.

Tie-break přinesl řadu dramatických výměn, při nichž často rozhodovaly detaily. Obrovská bojovnost a nadšení ale nahrávala domácím. Rozhodující sadu ovládlo Královo Pole 15:8 a vynutilo si pokračování finálové série. "Tomuto týmu se prostě musí věřit, nás neodepisujte," uzavřel Wiesner.

KP Brno - Prostějov 3:2 (-19, 15, -24, 20, 8)

Diváci: 1130. Stav série: 1:2.

Sestavy:

KP Brno: Pavlíková 14, Hrušecká 18, Morenová 6, Bukovská 20, Koulisiani 12, Pavlicová 1, libero Digrinová - Pelikánová 2, Judlová, Veselá, Kamasová 13, Veselá. Trenér: Wiesner.

Prostějov: Fričová 15, Kvapilová 11, Šunderlíková 17, Faltínová 11, Loffová 11, Bajuszová 2, libero Stavinohová - Meidlová 1. Trenér: Čada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články