Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Prostějov je krok od finále, nad Brnem vede už 2:0

Praha - Prostějovské obhájkyně titulu vyhrály i ve druhém zápase semifinále volejbalové extraligy a mohou už po dalším utkání slavit postup do finále. S KP Brno zatím navíc neztratily ani set. Druhá série mezi Olympem Praha a Olomoucí je vyrovnaná 1:1.

Radost volejbalistek Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Prostějov se trápil s Brnem jen v dlouhé první sadě sobotního zápasu, kterou vyhrál až po dramatické koncovce 27:25. Pak už byla převaha svěřenkyň trenéra Miroslava Čady očividná. Čada ocenil výkon smečařky Širůčkové, díky níž dnes Brno ve třetí sadě dlouho vedlo. "Ale nepříznivý průběh holky otočily, díky tomu jsme i podruhé zvítězili 3:0 a s tím jsem spokojený," řekl. "Projevuje se, že jsme na soupeřky dobře připravené a ony moc nemají kam útokem skládat míče," dodala Julie Jášová, libero prostějovského týmu.

Olymp po dvou vyrovnaných setech v sobotu deklasoval Olomouc v závěrečném dějství 25:9, ale o den později bylo všechno úplně jinak. První set Pražanky ztratily podobně jednoznačným poměrem 13:25 a za soupeřem zaostávaly i v dalším průběhu utkání. Eva Rutarová si ve vítězném týmu připsala 18 bodů, na polovinu Olympu poslala i tři esa.

"Kde hledat příčiny dnešní porážky? Jedna z nich může být výsledek posledního včerejšího setu 25:9. Do utkání jsme se nemohli dostat, byli jsme pod tlakem a vytvářeli jsme chyby. Série bude těžká, musíme riskovat a věřím, že tam (v Olomouci) dokážeme jednou zvítězit," uvedl trenér Olympu Stanislav Mitáč. Olomoucký kouč Jiří Teplý prohlásil, že s výhrou 3:0 a vyrovnáním série je velmi spokojen. "Dva a půl setu jsme to měli pod kontrolou, jen v konci třetího setu jsme si to trochu zkomplikovali. Olymp byl čitelnější než včera," řekl Teplý.

Semifinále play-off extraligy volejbalistek - 2. zápasy:

Prostějov - KP Brno 3:0 (21, 17, 22)
Nejvíce bodů: Kossányiová 13, Steenbergenová 12, Carterová 9 - Širůčková 16, Nováková 7, Vyklická 6. Stav série: 2:0.

Olymp Praha - Olomouc 0:3 (-13, -19, -21)
Nejvíce bodů: Kvapilová 11, Mlejnková 9, Hodanová 6 - Rutarová 18, Napolitano Šenková 14, P. Kojdová 8. Stav série: 1:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články