Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Prostějov chce i s oslabeným kádrem získat první body

Prostějov - Volejbalistky Prostějova budou v 5. kole Ligy mistryň hostit Atom Trefl Sopoty a zápas pro ně bude dalším pokusem o zisk prvních bodů. Polský celek je pro tento cíl papírově nejschůdnějším soupeřem, v soutěži zatím porazil jen české šampionky v prvním vzájemném utkání na domácí půdě. Prostějov už nemá naději na postup do play-off a po čtyřech prohrách se mu vzdalují i vyhlídky na třetí místo potřebné pro přesun do Poháru CEV. Hanačky jsou jediným ze čtyřiadvaceti zúčastněných týmů s nulou na bodovém kontě. Přímý přenos vysílá ČT sport a náš web od 17:55.

Trenér Miroslav Čada má před utkáním komplikovanou situaci, pět jeho svěřenkyň trápí zdravotní problémy. Dlouhodobě zraněné jsou Melichárková a Kossányiová, na artroskopickou operaci kolena se chystá Jelínková. Potíže s kolenem trápí i Chlumskou a Miletičovou, které by ale mohly ve středečním utkání nastoupit.

"Pokusíme se odehrát vyrovnanou partii. Přál bych si pochopitelně, abychom už získali první vítězství. Rozhodně ale cesta k úspěchu nebude vzhledem k našemu oslabenému kádru snadná. Hlavně musíme podat mnohem lepší výkon než v našem posledním domácím utkání před dvěma týdny proti Cortese," řekl kouč Miroslav Čada.

V základní sestavě Sopot patří k oporám Brazilka Coimbrová, Australanka Rourkeová a Ukrajinka Šeluchinová. "Pokusíme se pohlídat hlavně smečařku Rourkeovou, která nám dělala problémy už v prvním vzájemném utkání. V minulém kole v Baku byla Rourkeová hlavní oporou týmu," dodal prostějovský trenér.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články