Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Prostějov čeká Baku a další bitva na hranici možností

Prostějov - Volejbalistky Prostějova se pokusí ve třetím kole Ligy mistryň získat skalp jednoho z nejbohatších klubů soutěže Rabity Baku. Úkol to bude mimořádně složitý už proto, že české mistryně v předchozích dvou zápasech v Kazani a doma s polským Chemikem Police nezískaly ani set. Soupeř se už ale v této sezoně nevyhnul výpadku, před měsícem v prvním kole soutěže hladce prohrál 0:3 v Polsku. V minulém kole porazil 3:2 Kazaň. Přímý přenos startuje na ČT sport a našem webu v 17:25.

Radost volejbalistek Prostějova
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

"V obou předchozích zápasech Ligy mistryň jsme podali dobrý výkon, který ale na silné protivníky nestačil. K úspěchu v podobě zisku sady nebo celého zápasu potřebujeme hrát proti Baku na samé hranici našich možností. Pokusíme se o to," řekl kouč Prostějova Miroslav Čada.

Rabita startuje v Lize mistryň čtvrtým rokem a pokaždé dosáhla na medailové umístění. Při premiéře v nejvýznamnější evropské klubové soutěži v roce 2011 skončila druhá. Umístění pak obhájila a v minulém ročníku byla třetí.

Největším postrachem je Skowronská-Dolataová

"Na každém místě v sestavě má několik hráčských hvězd. Z toho jednoznačně vyplývá, že má nesmírně kvalitní nejen základní sestavu, ale i střídající hráčky. Hlavní hvězdou týmu je z mého pohledu polská univerzálka Skowronská-Dolataová, která je všestrannou hráčkou bez nejmenší slabiny," dodal kouč.

Právě polská opora byla v minulém kole s 31 body hlavní strůjkyní obratu ze stavu 0:2 proti obhájkyním prvenství z Kazaně, které neproměnily tři mečboly. "Výborně jí v tomto zápase, ze kterého jsme si dělali přípravu, sekundovaly americká blokařka Dixonová a kubánská smečařka Palaciová Mendozová," poznamenal Čada.

Volejbalistky Prostějova si z dosavadních čtyř vzájemných utkání připsaly pouze jedno vítězství hned v prvním domácím duelu před čtyřmi roky v poměru 3:2. V dalších třech utkáních už nezískaly ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články