Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Přijedeme i za rok, slibují trenéři po Prague Volleyball Games

Úvodní ročník turnaje mládeže Prague Volleyball Games je minulostí, třídenní mezinárodní soutěž vyvrcholila finálovým blokem ve sportovní hale na Lužinách. Ihned po úspěšné premiéře organizátoři spřádají plány už na příští rok. "Přípravy na další ročník začínají, hned jak spadne poslední balon," potvrdil během finálového dne ředitel turnaje Martin Lébl.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále Prague Volleyball Games ovládly české kadetky

Mezinárodní soutěž pro volejbalisty žákovské, dorostenecké a juniorské kategorie má specifický termín uprostřed zimních prázdnin. A na něm se nic měnit nebude. "Máme v hlavě, co do budoucna zlepšit, ale už teď víme, že termín v roce 2019 bude stejný jako letos, tedy na Vánoce," potvrdil Lébl. "Registraci účastníků spustíme v květnu," dodal.

Pozvání podle všeho přijme převážná většina stávajících účastníků, hráči i trenéři si zázemí i úroveň akce pochvalovali. "Turnaj je dobře zorganizovaný, dokazuje to množství diváků v hale i vysoká sportovní úroveň," popsal Jaroslaw Kubiak, trenér elitního polského klubu Jastrzebski Wegiel. "Proto nejspíš přijedeme i příští rok," řekl.

Týmy z polského Jastrzebie ovládly dvě soutěže chlapců, zbývajících pět kategorií patřilo domácím celkům. Zvlášť atraktivní byl česko-slovenský duel ve finále turnaje kadetek. "Atmosféra je tady výborná, super organizace, dívky vybíhaly z tunelů, hrály se hymny, spousta z nich to ještě nezažila," komentoval Prague Volleyball Games kouč stříbrné reprezentace Slovenska Marek Maličký. "Tohle je přesně to, co tato kategorie potřebuje, aby mohla výkonnostně růst," uvedl.

První ročník Prague Volleyball Games registroval celkem 750 účastníků ze šedesáti družstev. Silnou mezinárodní konkurenci obstaraly kluby či reprezentace ze šesti evropských zemí.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články