Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Přerov padl s volejbalistkami Prostějova, v semifinále na ně čeká liberecká Dukla

Prostějovské volejbalistky podruhé za sebou porazily Přerov v pěti setech a postoupily do semifinále extraligy. Obhájkyně mistrovského titulu rozhodly sérii v přerovské hale a na zápasy vyhrály 3:1. Jejich dalším soupeřem bude Dukla Liberec.

Volejbalistky Prostějova
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

O semifinálovém soupeři olomouckých vítězek dlouhodobé části rozhodne až pátý zápas. Pražský Olymp zvítězil v hale VK Brno 3:1 a v sobotu bude mít výhodu domácího prostředí.

Prostějov ovládl v extralize předchozích deset ročníků, ale letos měl už ve čtvrtfinále hodně těžkou práci. Oba domácí zápasy vyhrál, avšak v Přerově po šesti letech neuspěl a dnes mu navíc chyběly zraněné libero Tereza Slavíková a kapitánka Helena Horká.

I bez nich ale hostující celek zvládl dramatický tie-break, v němž už prohrával 9:13. Přerovu nepomohlo ani 22 bodů Evy Svobodové.

Je nám líto, video expirovalo.
Prostějovské hráčky dramaticky přešly přes Přerov

Přerovu nepomohlo ani 22 bodů Evy Svobodové, právě ona navíc při mečbolu chybovala. "S výjimkou prvního setu nás Přerov držel pod tlakem dobrým servisem. My jsme nemohli hrát naši hru a Přerov dobře bránil. V tie-breaku jsme měli více štěstí a Toufarovou, která to na servisu zvládla," oddechl si trenér Prostějova Ľubomír Petráš.

"Nemáme se určitě za co stydět, i když jsem trochu zklamaný, že náš sen o medaili se rozplynul už dnes a nevydržel až do soboty. Přesto jsem šťastný, že holky dokázaly předvést takové výkony. Navíc se snad poprvé v historii klubu podařilo vyprodat halu a diváci byli také skvělí," řekl přerovský kouč Radim Vlček.

Přerov - Prostějov 2:3 (-18, 14, 23, -19, -13)

Nejvíce bodů: Svobodová 22, Měrková 17, Jehlářová a Personová po 11 - P. Kojdová 18, Toufarová 16, Bežandolská 15, Nová 13. Konečný stav série: 1:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články