Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Premiéra s příchutí porážky. Liberecké volejbalistky v Lize mistryň nestačily na Dynamo Moskva

Premiérové vystoupení v Lize mistryň skončilo pro volejbalistky Liberce porážkou. Dukla v úvodním duelu základní skupiny C nestačila na velkého favorita Dynamo Moskva, kterému podlehla na jeho palubovce 0:3 na sety.

Je nám líto, video expirovalo.
Volejbalistky Liberce podlehly při premiéře v Lize mistryň v Moskvě

V prvních dvou setech liberecké hráčky na soupeřky nestačily a vždy rychle prohrávaly. Ve druhé sadě ztrácely až desetibodovým rozdílem. Těžko bránily především univerzálku Gončarovovou, autorku 17 bodů, a problém měly i s vysokými bloky ruského celku.

Až ve třetí sadě se hra vyrovnala. Dynamo prostřídalo sestavu a Liberec se zlepšil v útoku, v kterém přispěla šestnácti body univerzálka Nikol Kvapilová, a dvakrát v setu vedl o dva body. Rozhodnutí přinesly chyby hostů, po kterých Dukla prohrávala 18:23.

Po utkání v Moskvě přivítají liberecké volejbalistky doma 7. prosince italskou Novaru a první zápasy zakončí před vánočními svátky v Istanbulu, kde nastoupí 21. prosince.

Dynamo Moskva - Dukla Liberec 3:0 (19, 19, 20)

Rozhodčí: Zulfugarov (Ázer.), Jankovič (Srb.). Čas: 76 min. Diváci: 300.

Sestava a body Liberce: Kojdová 6, Kohoutová 5, Kvapilová 16, Nová 4, Nečasová 2, Ovečková, libero Dostálová - Šotkovská 9, Šulcová, Bartošová, Skrypaková 3. Trenér: Gálík.

Nejvíce bodů Dynama: Gončarovová 17, Poljakovová 12.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články