Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Předloni zastavili v osmifinále obhájce z Francie, teď volejbalisty čeká Srbsko

To, co se skrývá pod spojením papírové předpoklady, stojí v osmifinále evropského šampionátu jednoznačně proti českým volejbalistům. Ti se totiž v sobotu od 17:30 poperou o postup s favorizovaným týmem Srbska. Ale například předloni dokázali, že možné je všechno, když na šampionátu v Polsku postoupili do čtvrtfinále přes tehdejší obhájce titulu z Francie. Utkání můžete sledovat od 17:25 v přímém přenosu na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Svěřenci trenéra Michala Nekoly postoupili ze skupiny v Nizozemsku s problémy až ze čtvrtého místa. Zatímco druhý tým evropského žebříčku a předloni na ME bronzové Srbsko ztratilo ve skupině jediný set se Španělskem.

"Srbsko je kandidát na titul a velký tým. Myslím, že tohle samo o sobě bude pro kluky velká výzva, aby ze sebe vymáčkli úplné maximum a předvedli co nejlepší výkon. Uděláme vše, aby náš výkon byl hoden osmifinále," řekl Nekola.

Češi odehráli nejlepší zápas ve skupině proti Nizozemcům, které porazili 3:2. "Tam jsme hráli výborně a pokud chceme dál, musíme podat takový výkon a spíš lepší," řekl nejlepší český hráč na turnaji univerzál Jan Hadrava Radiožurnálu.

Srbové patří ke stálicím světového volejbalového nebe. Ženy obhájily začátkem září titul mistryň Evropy a muži vyhráli ME dvakrát v letech 2001 a 2011.

Češi se na mezinárodních akcích se Srbskem prakticky nepotkávají. Naposledy s nimi hráli v kvalifikaci olympijských her 2000, kde Srbové startovali ještě pod hlavičkou tehdejší Jugoslávie. Poté se střetli třikrát v přípravě před pěti lety.

V osmifinále v Lublani se utkají Rusko s Řeckem a Slovinsko s Bulharskem. V Antverpách hrají vedle Čechů ještě Belgičané s Ukrajinou, v Apeldoornu Polsko se Španělskem a Nizozemsko s Německem. Poslední čtvrtfinalisté vzejdou ze zápasů v Nantes, kde Francie hraje s Finskem a Itálie s Tureckem.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články