Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Pražští Lvi se přes portugalské soky probili do čtvrtfinále Vyzývacího poháru

Na volejbalisty pražských Lvů čeká čtvrtfinále Vyzývacího poháru. Podařilo se jim to díky vítězství nad Sportingem Lisabon ve čtyřech setech 21:25, 26:24, 25:23 a 25:15. Sedmadvacet bodů nasbíral v duelu australský smečař Luke Smith. O semifinále si v ukrajinském Horodoku zahrají Lvi ve středu s domácím týmem.

Volejbalisté Lvů Praha
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Jsme šťastní. Pocity jsou euforické," radoval se kouč Tomáš Pomr na klubovém webu. "Jde o ohromný úspěch. Vyřadili jsme finančně silný klub se skvělými hráči, tým poskládaný z Brazilců. Bylo to těžké, věděli jsme, že je neporazíme útokem, v tom jsou strašně silní. Věděli jsme, že musíme zvládnout začátek, bomby ze servisu, být trpěliví a poctivou hrou a obranou čekat na šance. To se nám podařilo."

Set a půl ale Lvi za portugalským soupeřem zaostávali. Po ztracené první sadě prohrávali ve druhé 22:24. Oba setboly ale odvrátili a při podání zkušeného blokaře Krále a bodech rodáka z Jakarty Smithe koncovku získali.

Ani v úvodu třetího setu se Lvům nedařilo v útoku, dlouho jim nevycházel riskantní servis a prohrávali už o pět bodů (8:13). Po esu Skakiče srovnali na 17:17 a vyrovnanou koncovkou znovu rozhodli ve svůj prospěch. "Pak jim zvlhnul prach. My přidali a bylo vidět, že když jsou pod tlakem, tak je můžeme mačkat. Asi nejsou zvyklí prohrávat. Naším výkonem a tvrdostí jsme je zaskočili," řekl Pomr.

Ve čtvrtém setu už Pražané pod vedením nahrávače Janoucha excelovali. Mečbol využil Smith, který dostal cenu pro nejlepšího hráče utkání. "Jsem šťastný, porazili jsme jasné favority. Dobře jsme zvolili taktiku a výborně ji dodržovali. Dařilo se nám v obraně. Cenu neřeším. Důležitý je pro mě jedině postup," uvedl Smith.

Lvi Praha - Sporting Lisabon 3:1 (-21, 24, 23, 15)

Nejvíce bodů: Smith 27, Mihajlovič 16, Skakič 12 - Renan 16, Paulo 13, Lopes Sanches 11.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články